• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кубрат Пулев се отказа от европейската титла

Кубрат Пулев се отказа от европейската титла

/КРОСС/ Кубрат Пулев оваканти европейската титла, която спечели през май срещу британеца Дерек Чисора. Решението на Кобрата беше очаквано, тъй като той беше длъжен да защитава пояса срещу полякът Мариуш Вах, а в същото време на 3 декември има мач за Интерконтиненталната титла срещу Самуел Питър в София. Пулев трябваше да се разбере с Вах за двубой, но всички крайни срокове бяха изпуснати.

"Целите ни с Кубрат са много по-високи от пояса на Европейския боксов съюз. Ние се целим към световната титла и пътят ни към нея започва на 3 декември в София с мача срещу Самюъл Питър", каза пред "Билд" промоутърът на българина Кале Зауерланд.

Вече са продадени над 8000 билета за големия мач на Пулев срещу Питър в София. 

Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Борислав Бояджиев, прогнозира успех на Кобрата над Самюел Питър.

"Би било радостно двама братя да постигат добри резултати", каза той пред Нова тв. 

"Контузиите бяха в предкиткините кости на дясната и лявата ръка на Тервел. Бяха се превърнали в хронични травми. Беше нужно повече лечение. Такива травми, ако не се лекуват, може да има неприятни последствия. Самото му качване на ринга като професионалист затваря пътя му назад към аматьорския бокс. Това е естественото развитие на една кариера. По всяка вероятност след този мач ще се подпише договор, но Тервел ще обясни", коментира Бояджиев.

"Всички се надяваме Кубрат да завърши успешно мача и да победи. За пръв път в България се прави шоу от такъв ранг. Питър не бива да се подценява. Като всички българи вярвам, че Кобрата ще бие. Доколкото чета, Питър изявява претенции за завръщане в световния елит. Дано не се случи", допълни треньорът.

По думите му, не само успехите на Кобрата, но и успехите в олимпийския вариант на бокса спомагат за повишаване на интереса към спорта. Има много деца с качества и талант. Работа на треньорите и федерацията е да доразвие тези деца, за да може да се постигат по-добри резултати, посочи Борислав Бояджиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.