• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Топ сомелиер оцени високо новото PIXELS Мерло

Топ сомелиер оцени високо новото PIXELS Мерло

/КРОСС/ Най-новият продукт от винената серия се затваря с уникална цялостна система, състояща се от три елемента

На специална дегустация New Bloom Winery представи най-новото си вино PIXELS Мерло, реколта 2016. То получи много висока оценка от Председателя на Асоциацията на сомелиерите в България г-н Михаил Марковски, който бе сред първите дегустатори на новото вино. Виното e реколта 2016, която се отличи с изключително високо качество на гроздето, особено за червените сортове. Новото PIXELS отлежава в дъбови бъчви поне 8 месеца и отново се затваря с иновативната система Ardea Seal, която се състои от три елемента: вътрешно тяло, външна обвивка и специален „щит", който е в най-долната част на тапата и позволява контрол на кислорода в бутилката. Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Според председателят на Асоциацията на сомелиерите вкусът на PIXELS Мерло е мек, сочен, балансиран с достатъчно дълъг финал с букет на същите плодове и съставки. „Вино, което ще носи приятни моменти в ресторант, бар, у дома и на открито", обобщи Михаил Марковски в края на дегустацията.

„Избрахме да разширим виненото си портфолиото PIXELS именно с ново Мерло, защото вярваме, че сме запазили както неговата типичност, така и спецификата на региона. Виното се произвежда от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина.  Доволни сме от получения продукт и смятаме, че той изцяло отговаря на слогана на марката „с внимание към всеки детайл", коментираха от производителя. Марката PIXELS включва изцяло едносортови вина от Совиньон блан, Шардоне, пенливо от Глера, розе от Гренаш и червено от Каберне Совиньон. PIXELS Каберне Совиньон бе първото вино у нас, което се затваря с иновативната система Ardea Seal. Совиньон бланът в серията пък спечели златен медал от Los Angelis International Wine Competition.

„Търсим баланс между традицията и иновацията - работим както с добре познати сортове като Совиньон блан, Шардоне, Каберне, Мерло, Сира, Каберне Фран, така и с нетрадиционни за страната ни - ние сме единствените, които имаме собствени насаждения от немските Дорнфелдер и Регент - 800 дка Регент и 300 дка Дорнфелдер", коментират от избата. Две тенденции характеризират вината им: едната следва наложилия се през последните години у нас стил вина "Нов свят", другата се връща към изискаността на традициите на Стария континент. Резултатът са вина, които впечатляват модерните хора - тези, които се определят като посланици на най-новите тенденции. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.