• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Транспортни платформи с ново решение за транспортиране на стоки в склада

Транспортни платформи с ново решение за транспортиране на стоки в склада

/КРОСС/ Решение за транспортиране на стоки - една нова концепция за ефикасна продуктова логистика. Новата машина на Linde е наподобяваща логистичен влак, но е много по-маневрена и може да се придвижва и назад. Транспортната платформа, комбинира всички предимства на логистичните влакове на Linde, с тези на мотокарите. Дизайнът е основан на концепцията - контролният панел за управлението на товарите, както и системата за управление са производни на модулната система за складово оборудване. Това, което е напълно ново, е товарната платформа, която е под формата на бар-количка с управляеми колела. Позволява увеличаване на ефективността до 30% при транспортирането на материали в производствените предприятия.

„Много компании вече са внедрили в производството си и в складовата техника, теглещите логистични влакове." - обясняват от компанията. Това е така, защото влаковете, които се състоят от теглещи трактори и ремаркета, често превъзхождат мотокарите Linde, особено при чисто хоризонтален товарен транспорт. Те се натоварват и разтоварват отстрани и затова изискват по-малко място от това, което е нужно при поставянето на палет в един мотокар. Освен това, те могат да транспортират по-голямо количество материал към монтажните линии на едно пътуване. Всичко това води до по-малък риск от злополуки и по-ниски разходи, заедно с по-висока производителност.

Не винаги обаче вече изградената съществуваща транспортна техника и самият склад могат да бъдат пригодени към използването на теглещи трактори и ремаркета. Често се случва така, че стоката да е разположена в ъгли, където няма как да се кара само в една посока, а е нужно да се даде и на заден ход. Точно това е и най-силната страна на новата транспортна платформа, която може да предложи значителна оптимизация на работния процес на къси и средни разстояния. По този начин интерлогистиката става по-ефективна и процесът се стандартизира.

Дълга четири метра, широка 1.28 метра и с височина 2.36 метра, транспортната платформа е изключителна компактна и изисква широчина на пътното платно само на 1,88 метра, включително и безопасното разстояние от 30 сантиметра. Ако маршрутът включва завои, пътната лента с ширина 2,30 метра е достатъчна, за да може товарачът да се завърти под прав ъгъл. Електрически управляемите колела отпред и отзад осигуряват отлична стабилност и на прав участък и на завои. U-образната опора за товара е предназначена за най-голямо разнообразие от стоки. Например, могат да бъдат транспортирани, две стандартни европалети или един двоен европалет, с размери между 800 и 1600 x 1200 милиметра.

Идеята за този вид транспортна платформа възниква на база на клиентските предпочитания. „За нас ставаше все по-ясно, че се нуждаем от допълнителна опция, нещо между влак и мотокар" - обясняват от ръководството. За първи път, прототип на транспортната платформа е представен на World of Material Handling. „Обратната връзка от клиентите беше изключително положителна", допълват от компанията. В резултат на това,от компанията провеждат тестове, на които става ясно, че този тип складова техника има много положителни свойства. На първо място, безопасността е по-висока, защото операторът има отлична видимост отпред, отзад и около превозното средство. Рискът от злополуки е доста нисък, а функционалността по-голяма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.