• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Над 5 000 души участват тази година в Софийския маратон

Над 5 000 души участват тази година в Софийския маратон

/КРОСС/Над 5 000 души участват тази година в Софийския маратон, който се провежда в момента в центъра на столицата. Движението на автомобили е ограничено, а част от линиите на градския транспорт се движат с променени маршрути.

Стартът на класическата дистанция беше даден в 10 часа пред националния стадион „Васил Левски". Тази година броят на участниците е рекорден, обясни Анатолий Илиев от организаторите, секретар на "София - европейска столица на спорта": "Бегачи от 47 държави от четири континента, рекорден брой - 1 600 са само на десет километра. На трикилометровата дистанция на 1 400 приключихме записването, защото повече нямаше време."

Участват отбори на различни организации, фирми. Има и отбор на пандата:

Десислав Ханджиев: "За първи път участвам на Софийския маратон тази година на дистанция десет километра и половина. Ние сме за подкрепа на горите, фондация "Отбор на пандата". Инициативата наистина е благородна - за опазването на природата на България."

Сред участниците имаше доста деца и дори мъж на патерици: "Има атмосфера в цялата организация и повече хора идват."

Организаторите обявиха, че движението ще бъде пуснато в 15:30 часа.

По-рано Столична община съобщи, че въвежда организация на движението във връзка с маратона "София 2018":

Спортното събитие ще се състои от 10.00 до 16.00 ч. днес по следния маршрут: старт при северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион "Васил Левски", по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Проф. Фритьоф Нансен", наляво по тротоара на бул. "Патриарх Евтимий", наляво по източното пътно платно на бул. "Витоша", наляво по западното пътно платно на бул. "Пенчо Славейков". От там участниците ще продължат надясно по северното пътно платно на бул. "България" до бул. "П.Ю.Тодоров", обратно по южното пътно платно на бул. "България", надясно по бул. "Петко Каравелов", наляво по бул. "Арсеналски", наляво по бул. "Черни връх", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по западното пътно платно на бул. "Драган Цанков" до ул. "Митрополит Кирил Видински", обратно по източното пътно платно по бул. "Драган Цанков", надясно по югоизточното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски", където е финалът.

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 00.00 ч. до приключване на маратона по трасето му. Променят се частично и маршрутите на автобуси с номера 9, 72, 75, 76, 84 94, 102, 184, 204, 505 и 604, както и на автобусна линия 10ТМ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.