• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Лъжливото овчарче

Лъжливото овчарче

/КРОСС/Бившият премиер Бойко Борисов отново проплака. На ход е обичайната му поза - пак да ни се жалва. Този път подозира опозицията в долни помисли. Видите ли; искала да превърне предизборния дебат в махленска свада.

Той обаче веднага се съгласява. Също бил готов за кавга. (Защо ли не се учудваме!). Звучи щедро и шикозно. Макар и доста познато и стандартно за нашите географски ширини.

Само че прозира една малка подробност. Зад цялата тази щедра Бойкова шикозност. А именно; махленската свада за пореден път щяла да се фокусира върху ... неговото (и тяхното - на ГЕРБ) „много видимо и направено".

Тоест, пак опираме до старата песен, но в нов аранжимент. За по-изтънчените меломани: Кавър версия (на разговорен език - кавър).

За магистрали, за северни дъги, за южни тангенти, за околовръстни отсечки и тунели. Може да се добавят (в духа на новото време) - и източни платноходки в Черно море, плюс западни ограждания по границите.

Различната нотка е плахото споменаване на приноса и успеха на народа. Някак си - между другото. Но веднага следва отрезвяване - под мъдрото ръководство на неговите; на Бойковите министри.

Обаче, въпреки това връзката на ГЕРБ с народа била разклатена?! И затова той се бил дръпнал?! (А може би в едно по-продължително време - дърпал и драпал). За да надгражда магистрали, дъги, тангенти, отсечки, тунели, платноходки и пр. (Сега вече става по-ясно).

За да може за трети път да ни прилъже. С нови решения. Но пак за асфалт, за бетон, за платноходки, за заграждения (и отчуждения). Да не вземете да се объркате. И отново с кавги и пъчене. Плюс замазване с лъжливи (и лъжовни) обещания.

Накратко, диагнозата остава непроменена: Лъжливото овчарче отново се развихря. Лъжовно, със замах и патетична (плюс - патриотична) осанка.

Остава да го видим какви ще ги надбори на лични дебати с опонентите си. Нека да уточним - ако му стиска и в случай, че се престраши на това. Остава да видим.

А иначе - ние решаваме; ние сме потърпевши, ние се сърдим. Само на себе си. Ако пак (не дай си Боже) сбъркаме и (си) го изберем.

Автор: Георги Димов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А не ви ли прилича и на Роналдо? Не по вкарани, а по "изработени" дузпи. Всъщност, това е без значение. Вкараните дузпи трябва преди това да бъдат "заработени". Де се "изпипат". И да има кой да ги "отсвири".

27.02.2017 21:36:59

Анонимен

Що не вземе Бойко да се яви на дебата точно с тези одежди? Много му отиват. И са му точно по мярка.

27.02.2017 21:27:00

Анонимен

Че е овчарче - овчарче е. Че лъжливо - спор няма. Остава да видим кой, колко и докога ще му играе по свирката. Пардон - гайдата.

27.02.2017 20:35:02

Анонимен

Да, няма как да го видите Борисов сам да се яви на дебат. Ще си докара камарилата - да се крие зад нея. Щото иначе - лошо. Ще вземат да попитат нещо конкретно, а той ще гледа към небето. Да обяснява какво ще е времето утре. Ама пак няма да познае.

27.02.2017 19:44:13

Анонимен

Бойко се гъне за личен дебат с опозицията. Не му стиска. Не е като масали и али-бали за магистрали. В момента пада голяма мъка. И Винету няма да помогне.

27.02.2017 18:12:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.