• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ентусиаст реши да си направи частен плаж на Обзор, грози го глоба от 50 000 лева

Ентусиаст реши да си направи частен плаж на Обзор, грози го глоба от 50 000 лева

/КРОСС/ Ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот в Обзор, за което може да отнесе глоба до 50 000 лв., стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова. „Вчера имахме важна проверка с представители на МВР и представители на община Обзор. Беше установено, че има нерегламентирано вземане на пясък, който е насипан върху частен имот, така че да се образува частен плаж", заяви Ангелкова.

„Частният плаж" е част от плаж Обзор-мотела. Включително на него има поставена табела, заграждения и нерегламентирани обекти. Министерство на туризма е поискало съдействие на МВР и е стартирало необходимите действия за налагане на административни наказания. Мераклията може да отнесе глоба до 50 000 лева.

В момента се замерва със специален геодезичен уред, за да се установи каква е площта, колко е иззетият пясък и от къде е.

„Който и да е няма право да си прави частен плаж, камо ли да слага табели. Освен това хотелът, който се намира зад частния имот, изобщо не е и категоризиран", каза още за случая Ангелкова.

Тя коментира и друг казус, свързан с къмпинг „Нестинарка", където чадър и шезлонг струват 36 стотинки, което го прави плажът с най-евтини плажни приспособления. Появи се информация, обаче, че концесионерът продавал и шалтета по 5 лева, които вървели задължително с шезлонга.

Министърът на туризма обясни, че цената за ползването на чадърите и шезлонгите са регламентирани в договора за концесия. Всички допълнителни услуги, които се предлагали на плажа се определяли на цени, съобразно усмотрението на концесионера. Единственото условие по договора било, че тези допълнителни услуги не трябва да бъдат задължителни за всеки посетител, а по избор. Според направена проверка вчера е установено, че шалтетата не са задължителни към чадъра и шезлонга, увери Ангелкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.