• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Каролев: Законът за преспиване на плажа е пример за икономически интерес

Каролев: Законът за преспиване на плажа е пример за икономически интерес

/КРОСС/Забраняват преспиването на плажа със закон. Депутатите са на път да приемат промени, с които слагат край и на свободното опъване на палатки и паркирането на по-малко от 100 м от морето. "Този закон е пример за икономически интереси", категоричен е икономистът Владимир Каролев.

„Този текст е спорен, защото е неясен. Неясното е как ще се прилага, защото така както е приложен може да бъде тълкуван доста широко. А именно всеки, който спре колата си да бъде глобен и всеки, който е застанал за малко по-дълго време на плажа също да бъде санкциониран. В този смисъл той е безумен от законова гледна точка. От друга страна, всяка една такава глоба ще може да бъде атакувана в съда и най-вероятно да падне", на мнение е Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа „Балкани".

„Ако парламентът приеме по този начин закона, това ще бъде скандално. Оттук нататък ще трябва между първо и второ четене доста да се поработи и самата концепция за пълна забрана да се преосмисли от комисията. Трябва да се дискутира това ли е начинът", коментира още Ковачев.

„Този закон е пример за икономически интереси", на мнение е икономистът Владимир Каролев.

Трябва да има наредба, където да става ясно, че ако заспиш на плажа, няма да те глобят. Но да стане и ясно, че ако заспиш на плажа с палатка, ще те глобят", уточни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хубаво е, че оправихте заглавието.

20.02.2016 21:19:09

Анонимен

Е, за това казват, че лудите не умаляват, а само се потят! Само луди или идиоти, което е все едно, като вносителите на подобни текстове могат да предлагат да се мътят подобни запъртъци, като споменатият по-горе закон! Тези от мъжката пасмина, трябва да се скопи, а на женските да се вържат тръбите на яйчниците, колкото може по-скоро, за да спре възпроизводството на идиоти, които се лепят на политиката, както зелените мухи на всяко лайно!

20.02.2016 14:08:40

Анонимен

ХА! Защо да не можем да спим на народния плаж? Този път Каролев е прав :) Колко скучно, политиците са абсолютно лишени от фантазия. Поне да го бяха измислили като хората :) Ше ме извинявате ама ебахти евтиния цирк :)

20.02.2016 12:05:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.