• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ЕП се събира на последна пленарна сесия преди изборите

ЕП се събира на последна пленарна сесия преди изборите

/КРОСС/ Брекзит, неспазването на върховенството на закона в Румъния и защитата на външните граници на Евросъюза - това ще бъдат сред водещите теми на започващата днес последна пленарна седмица на евродепутатите в Страсбург преди евроизборите през май.

Въпросът за спазването на принципите на правовата държава в Румъния ще бъде разискван днес с Еврокомисията в пленарна зала в Страсбург. Още през ноември миналата година Европейският парламент изрази загриженост за съдебните реформи в страната, предупреждавайки, че те могат да изложат на риск разделението на властите и да подкопаят борбата с корупцията.

В седмичната програма на  евродепутатите е и удължаването на срока на срока на членство на Великобритания до 31 октомври, дебатът ще бъде с представители на Съвета и Еврокомисията.

Новите мерки за засилване на Европейската агенция за гранична и брегова охрана ще бъдат обсъдени и гласувани в сряда. Те предвиждат създаването до 2027 г. на постоянен корпус от 10 000 гранични служители.

Във вторник ще бъде гласувана актуализация на правилата на ЕС за защита на потребителите, за справяне с проблема с подвеждащите рейтинги в онлайн пазарите и двойното качество на продуктите.

Работата в рамките на осмия мандат на Европейския парламент приключва на 18 април. Дългосрочният бюджет на ЕС, изборът на европейски главен прокурор, както и общите правила за убежището и реформата на правилата от Дъблин обаче остават тежките въпроси, на които така и не бе намерено решение в този мандат. Съдбата на спорния пакет „Мобилност“ също ще бъде се решава от новите евродепутати.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.