• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Валидираха пощенски плик и картичка, посветени на Плевенската епопея

Валидираха пощенски плик и картичка, посветени на Плевенската епопея

/КРОСС/ На церемония в една от залите на Регионалния исторически музей в Плевен беше извършено валидирането на пощенска марка и пощенски плик, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея и на 110 години от създаването на Военноисторическите музеи в Плевен.

Зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, който беше специален гост на събитието каза: „Върховете на българската историческа слава могат да бъдат проследени в нашето маркоиздаване. Когато разгръщаме военните архиви виждаме, че една от темите е свързана с бойните действия при Плевен, които променят хода на Руско-турската война, а оттам и на България. Днес посланието за славната победа може да обиколи света чрез пощенска карта и плик".

Извън сценария, кметът на Плевен Георг Спартански връчи на Негово величество Симеон Сакскобургготски, който беше гост на събитието специалния плакет, създаден за честванията „Плевен помни", който изобразява двата символа на града - Мавзолея и Панорамата, с думите: „Изразявам своята лична и на плевенската общественост благодарност към личния ангажимент на Негово величество и усилията му да отбележим по достойнство тази годишнина с поредица от емоционални събития".

Церемонията по валидирането на пощенските картичка и плик беше водена от члена на Инициативния комитет за честването на 140 г. от Плевенската епопея Румен Петков, а гости на събитието бяха академик Светлин Русев, областният управителна Плевен Мирослав Петров, председателят на Общински съвет-Плевен Мартин Митев, бизнесменът Януш Донев, театралният деец Димо Дешев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.