• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Илиян Йончев: Само с изборна активност може да преборим купения вот

Илиян Йончев: Само с изборна активност може да преборим купения вот

/КРОСС/ - Г-н Йончев, защо избрахте за мото на своята кампания „Плевен е нашият дом! Да го подредим!"

- Защото и аз, и моите съпартийци усещаме Плевен като роден дом. В тази фраза е заложено нещо много съкровено, и същевременно много амбициозно. Защото домът е неприкосновената част на всеки един човек, на всяко едно семейство. Плевен има нужда всички ние да го почувстваме като дом и най-важното - да го подредим. Ако се замислим, ще открием, че в рамките на 30 години нищо различно и нищо голямо и положително не е станало. Случили са се значителни неща, свързани с унищожаването на икономиката и на инфраструктурата, с напускането на големи групи от хора, търсещи своето препитание в чужбина. Но като цяло позитивното почти отсъства. Да, нашият център е хубав, водната ни каскада и фонтаните са красиви, цветята и озеленяването създават добро настроение. Но състоянието на тротоарите, на пътната инфраструктура, трафикът, многото бездомни кучета, комарите, водният режим - това са все сериозни проблеми. Отсъства усещането за сигурност, като че ли Плевен е изпаднал в тежък застой. Аз имам обяснение, макар и политическо - в продължение на 20 години този град е доминиран от десни управленци, които в България не съществуват дори като парламентарно представен политически субект. Различни сме, но сме в застой.

-Кои са основните приоритети, на които трябва да заложи бъдещият кмет на общината?
-Работеща администрация, със специално отношение към инвеститорите, оптимизиране на разходите и по-целесъобразно изразходване на средствата. Лично аз бих продължил добрите практики, но ще бъда по-активен, по-търсещ, по-смел към инвеститорите. Едно от първите неща, което искам да направя, е да се създаде регистър на потенциалните терени, в които може да се инвестира, който да съдържа цялата необходима информация - сграден фонд, който не се ползва, инфраструктура, комуникации, местоположение, транспортни връзки и т.н. Освен това за развитието на всяко населено място е изключително важно и външното финансиране - както активно кандидатстване с проекти по оперативните програми, така и търсене на средства от държавата. Имаме разработена подробна визия за развитието на общината. Най-важното е хората да има къде да работят, да им е уютно, улиците и тротоарите да асфалтирани, градинските и околоблоковите пространства да са чисти, да има детски и спортни площадки, осветление, видеонаблюдение, да търсим решения на проблемите с трафика, с паркирането...Има много какво да се прави, защото през последните години Плевен спря да се развива, пропуснати бяха много възможности. Да, централният площад е красив, садят се цветя, но това не е достатъчно. Бюджетът на общината не е малък и смятам, че има възможности за оптимизиране на разходите, повишаване на приходите и по-целесъобразно изразходване на средствата. Но на практика бяха увеличени такса смет и данъка на повечето автомобила, разшири се „синя зона", увеличи се числеността на администрацията, изтегли се кредит... Настоящият кмет е почти постоянно в социалните мрежи и обяснява на гражданите кое и защо не може да стане. Да, контактът с жителите на общината е важен, но аз смятам, че един кмет трябва да е повече играч, отколкото коментатор /ако може да използвам спортната стилистика/. Да е постоянен и упорит, дори с риск да досади от своята настоятелност, но да търси и намира решение на проблемите на хората.

-Какво бихте казали на избирателите в края на кампанията?
-За жителите на общината тези местни избори са съдбовни. Хората искат промяна. Целият ми живот е преминал в този град, тук е семейството ми, тук са родителите ми, приятелите, тук искам да остана да живея - в по-уреден и сигурен град, по-чист и с повече възможности. Ние предлагаме добри решения за Плевен. Гласувайте! Само с нашата активност можем да преборим купения вот и на 27 октомври 2019 г да се поздравим с успех!

***
Илиян Йончев е кандидатът за кмет на община Плевен, издигнат от БСП. Той е роден на 11.03.1976 г. в Плевен, завършва Езиковата гимназия в родния си град, след което се дипломира в СУ „Климент Охридски", със специалност „Право" и специализации по „Правораздаване" и „Международно право и международни отношения". Има магистратура по здравен мениджмънт от МУ-Плевен. От 2005-та година работи в МУ-Плевен, като в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти". Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013-08.2014 г. и три мандата заместник председател на Общинската организация на БСП-Плевен. Президент на Ротари клуб Плевен Центрум 2016-2017. Владее четири езика.

Източник: plevenzapleven.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Внимание! Аз съм частен кредитор, който дава заем на частни и корпоративни лица. Отблъснати ли сте от толкова много банки? Имате ли нужда от финанси, за да създадете вашия бизнес? Имате ли нужда от финанси за разширяването на вашия бизнес? Или имате нужда от личен заем? Заемът ми варира от личен до бизнес заем. Предлагам заем с 3% лихва в рамките на 1 година до 30 години срок на погасяване. Много съм готов да превърна всичките си финансови проблеми в минало. Вашето финансово удовлетворение е моята цел и работата ви с мен ще бъде добро преживяване, любезно се свържете с мен за допълнителни запитвания, ако се интересувате от получаване на всякакъв вид заеми: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com С Най-Добри Пожелания, Г-жа Cheryl Tinley (изпълнителен директор / председател) Имейл: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com

17.10.2019 00:32:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.