• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Плевнелиев води Митов и Бъчварова на сесията на Общото събрание на ООН в САЩ

Плевнелиев води Митов и Бъчварова на сесията на Общото събрание на ООН в САЩ

/КРОСС/ Държавният глава Росен Плевнелиев е на работно посещение в САЩ от 18 до 23 септември за участие в 71-вата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. В централата на ООН в Ню Йорк българският президент ще вземе участие в събития на високо равнище, като акценти на дискусиите ще бъдат въпроси на миграцията, хуманитарните дейности, Дневният ред за развитие до 2030 година, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков" 2.

Общият дебат на 71-вата сесия на ОС на ООН ще се проведе под надслов „Целите на устойчивото развитие - всеобщ тласък за преобразуването на нашия свят". Ще бъдат обсъдени основните предизвикателства пред международната общност, свързани с увеличаването на миграционните и бежанските потоци, противодействието и предотвратяването на тероризма и насилствения екстремизъм, справяне с кризата в Сирия и други регионални кризи и конфликти.

Днес в Генералното консулство на България в Ню Йорк Плевнелиев ще се срещне с представители на българската общност.

На 19 септември, понеделник, в централата на ООН ще се проведе Среща на високо равнище по мигрантските и бежански потоци. Плевнелиев ще вземе участие в дискусиите и ще направи изказване в рамките на пленарното заседание на форума.

На 20 септември Росен Плевнелиев ще участва в общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН. Лидери от цял свят ще отбележат първата година от приемането на Дневния ред за устойчиво развитие до 2030 г.

Предвидено е също така участие на държавния глава в събитие на високо равнище по влизането в сила на Споразумението от Париж за климатичните промени.

На 22 септември, четвъртък, Плевнелиев ще направи изказване в рамките на Общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН. Българският държавен глава ще говори първи от високата трибуна на ООН в 15.00 часа местно време.

Същия ден президентът Росен Плевнелиев ще даде традиционен прием по случай Деня на независимостта на България. В Ню Йорк държавният глава ще проведе поредица от разговори с държавни и правителствени ръководители, участници в сесията на ООН, както и с представители на международни организации.

В делегацията, водена от държавния глава, са включени заместник министър-председателят Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, постоянният представител на Република България при ООН Георги Панайотов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ето и другия смешник. Единия ще се договаря да не плаща лихви, другия палячо води две карикатури на министри в ООН където е възможно и е възможно да обяви война на Русия от трибуната на ООН!

18.09.2016 14:40:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.