• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Президентът: Дебатът за реиндустриализация е немислим без инвестиции в образованието

Президентът: Дебатът за реиндустриализация е немислим без инвестиции в образованието

/КРОСС/ Актуалният дебат за реиндустриализация следва да се фокусира не върху „изливането" на държавни средства в неработещи мощности, а върху инвестициите в образованието и развитието на човешкия фактор". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства днес на церемонията, с която в индустриалната зона на град Раковски беше открит четвъртият завод на компанията АББ в България.
Росен Плевнелиев беше категоричен, че страната ни има какво да предложи, както на работещите вече у нас инвеститори, така и на тези, които възнамеряват тепърва да стъпят на българския пазар. Според държавния глава, за да „отключат" потенциала на България за растеж, институциите трябва да работят за подобряване на бизнес средата и за въвеждането на дуалната система на професионално обучение и образование.
„Няма да спра да призовавам за пълноценно използване на възможностите на професионалното обучение, както и за изграждането на по-тесни връзки между бизнеса и образованието. Това са най-ефективните мерки за дългосрочно понижаване на безработицата и за гарантиране на устойчив икономически растеж", подчерта Росен Плевнелиев. Президентът припомни, че само в Пловдивския регион, има 8 университета, в които учат над 25 000 студенти, и 33 средни професионални училища, като сред водещите специалности са инженерните науки, земеделието, биотехнологиите и медицината.
Държавният глава благодари на ръководството на АББ за избора им да инвестират в България, както и за изградената нова модерна производствена база. Новият завод на компанията в град Раковски е с площ от 16 000 квадратни метра и ще осигурява около 600 работни места. Общо за компанията в България работят над 1 800 души.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма никакъв признак президентът да е в час.

18.06.2014 20:15:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.