• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Плевнелиев: Не бива да гледаме отрицателно към миналото

Плевнелиев: Не бива да гледаме отрицателно към миналото

София /КРОСС/ Това е историята на два плаката от тапети и една сбъркана дата за митинги. Аз казах истината, но сбърках датата. Ако исках да излъжа, щях ли да сбъркам датата, коментира пред БНТ президентът Росен Плевнелиев. Думите му бяха по повод изявлението, което направи преди дни, че на 10 ноември 1989 година е бил на митинг. Паметливи обаче припомниха, че митинг на тази дата не е имало, а социалните мрежи да гръмнат с иронични коментари и възмущение.
"Кое се оказа по-важно - сбърканата дата! Всъщност от 25 години ние се занимаваме със сбърканите дати, с дребнотемието и не отговаряме на важните въпроси. Защо сме най-бедни?", възмути се президентът.
Според него двете големи грешки на прехода са заметената истина и върховенството на закона.
„Истината е, че в началото на демократичния преход направихме нелоша конституция и там записахме върховенството на закона. Не го гарантирахме".
Плевнелиев подчерта, че не бива да гледаме отрицателно към миналото.
„Важно е обаче да си даваме сметка, че то е мост към бъдещето, но той трябва да е здрав. Ние се намираме в блато и трябва да стъпим на здрава основа. А здравата основа е истината. Това очакват от нас и децата ни, каза държавният глава.
И добави, че преходът може и да не е бил успешен, но си има своя разумен край: „комунизъм - в учебниците и музея, представен по един достоен начин".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Доносникът на комунистическото РУМНО преЦедента Плевнелиев пак се обажда неподготвен. В сравнение с него барон фон Мюнхаузен е само един дребен лъжец.

14.11.2014 21:30:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.