• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Росен Плевнелиев няма да наложи вето върху пенсионните промени

Росен Плевнелиев няма да наложи вето върху пенсионните промени

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев няма да наложи вето на приетите тази нощ спорни пенсионни промени, според които родените след 1959 г. трябва да изберат дали вноските им за втора пенсия да бъдат пренасочени от универсалните фондове към Националния осигурителен институт.

„Вето - не, но управляващите поеха категоричен ангажимент до края на март да се проведе националноотговорен дебат", каза Плевнелиев пред Дарик радио и посочи, че ще даде време на правителството до 31 март догодина да проведе обещаните широки обсъждания на приетите вчера промени.ГЕРБ и ДПС одобриха в петък вечерта промените в Кодекса за социално осигуряване, с които партидите от частните универсални и професионални фондове ще могат да се прехвърлят в Националния осигурителен институт.

„Управляващите поеха ангажимент в рамките на три месеца - до края на март, да се проведе национално отговорен дебат, да се поканят експерти, работодатели, синдикални организации и всеки, който може да допринесе за едно устойчиво решение за пенсионната реформа в България, която не търпи отлагане, но не може да се прави на парче и в последния момент. Това, което е дадено като заявка, донякъде противоречи на коалиционни споразумения, които са официални. За мен е важно да посоча проблема, с надеждата, че управляващите са дали срок за национален дебат и че министър-председателят е поел личен ангажимент, че ако има смислен аргумент, той ще промени решението си", подчерта президентът и припомни, че премиерът Бойко Борисов неведнъж е променял решения в ход.

Държавният глава Росен Плевнелиев подчерта, че е длъжен да даде шанс: „Ако това не се случи, моето решение ще бъде променено. Даден е срок от самите управляващи до 31 март за комплексна оценка на пенсионна реформа и вземане на национално отговорно решение за продължаване на пенсионната реформа".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще наложи вето,,,,а чембера .

21.12.2014 08:53:00

Агент "Роско-Боско"

Доносникът на РУМНО и активен член на БКП какви указания получи от водещите го чуждестранни агенти?

20.12.2014 17:46:42

Анонимен

Крадец №1 в Булгаристан - лицето Роско Плевнелиев...

20.12.2014 14:49:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.