• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Р. Плевнелиев: Бежанската криза е резултат от отдалечаването от изконните ценности на ЕС

Р. Плевнелиев: Бежанската криза е резултат от отдалечаването от изконните ценности на ЕС

/КРОСС/ Кризата с бежанците не може да бъде решена, като подмятаме мигрантите между полузатворени граници и полуотворени железопътни гари, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за телевизия „Европа". По думите му, кризата с бежанците е резултат от отдалечаването от ценностите на основателите на Европейския съюз. Той не беше създаден с идеята за огромно количество администрация в Брюксел и за боричкане за еврофондове. ЕС и неговата основополагаща идея е, че чрез интеграция народите на Европа ще постигнат такова ниво на съвместно съжителство, на общност, което да направи бъдеща война невъзможна, отбеляза Плевнелиев. Според него интеграцията е основният и единствен аргумент и инструмент на Европейския съюз за превенция на войни.

В коментар на българо-руските отношения Плевнелиев отбеляза, че те трябва да са поставени на принципа „по равно", а не „по братски". „За да има развитие, по-добре да е по равно, а не по братски, защото понякога по братски хич не е по равно. Такъв е случаят с цената на газа - от 15 години тя е най- висока за България. Това нито е по братски, нито по равно. Нека да имаме коректност и здраво позициониране на принципите на международното търговско право, на добрия търговец, който дава коректната оферта, за да можем да бъдем спокойни", призова Р. Плевнелиев. „Можем много да направим с Русия - това е наш традиционен пазар, всичко обаче зависи от това да бъдем коректни един към друг, за да имаме доверие. Когато има доверие, ще има и добри сделки", допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За отбелязване е, че Президентът Плевнелиев като по правило адресира изключително точно обществено-политическите проблеми у нас, в Европа и в света. При това ги назовава без посукване, с истинските им имена. Именно затова е бил и е трън в очите на демагозите и мафиотите !

21.09.2015 20:04:00

Анонимен

Няма психиатри и това е резултата.

20.09.2015 18:40:42

Анонимен

Ей няма мира от това говедо Росен Плевнелиев...

20.09.2015 14:35:25

Анонимен

Голям талант е да говориш много, но да не казваш нищо.

20.09.2015 13:37:12

Анонимен

Тъп но упорит!

20.09.2015 13:20:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.