• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Коментари: Плевнелиев обвини Русия във всички грехове

Коментари: Плевнелиев обвини Русия във всички грехове

/КРОСС/Интервюто, което държавният глава на България Росен Плевнелиев даде за германския национален ежедневник Die Frankfurter Allegemeine Zeitung, публикувано в изданието от 22 декември, получи широк отзвук в руските медии заради отправените към Москва обвинения в опити за дестабилизация на Европейския съюз. 

„Верният слуга на Брюксел: Плевнелиев размени приятелството с Русия, за да защити интересите на ЕС", е озаглавена статия на Федеральное агентство новостей No.1 , в която четем, че „президентът на България Росен Плевнелиев обвини Русия във всички смъртни грехове".

„Българският президент Росен Плевнелиев, чийто мандат изтича следващия месец, очевидно реши да затръшне вратата. По стара и все по-малко популярна в Стария свят традиция за всички европейски (и не само европейски) грехове, той реши да обвини Русия. Той, разбира се, има пред очите си "отличен" пример - напускащият Белия дом Барак Обама, който също сипе жупел и огън, за да развали максимално отношенията между Запада и Москва. Очевидно президентите на САЩ и България не разбират, че песента им вече е изпята, а новите лидери, без съмнение, ще имат свои хитове", пишат в редакцията на вестник „Российская газета".

„Росбалт" на свой ред отбелязва, че „българският президент Росен Плевнелиев обвини Русия в опит да подкопае ЕС чрез ръцете на агенти за влияние", каквито са ултранационалистическите движения и партии, подкрепяни от Москва в отделните страни от Общността.

По повод интервюто на българския президент за германския вестник, Rambler коментира, че „самият Плевнелиев следващия месец ще има по-малко възможности да се бори с руската пропаганда", а по повод обвиненията му, че Москва се опитва да дестабилизира отвътре устоите на ЕС, финансирайки антиевропейски партии, агенцията е категорична, че „руското ръководство неведнъж показа, че вътрешните работи на Европа не го засягат и не им влияе по никакъв начин".

Вестник „Известия" акцентира върху твърдението на Плевнелиев, че Русия преследва тази цел, която някога преследваше и СССР - „отслабването на Европа и разпространяването на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на закона".

Плевнелиев предупреди, че гражданите на ЕС трябва да знаят „какво се случва" и някъде е насочена „руската пропаганда", но журналистите на вестник „Взгляд" деликатно напомнят, че новоизбраният български президент ген. Румен Радев подчерава, че членството на България в ЕС и НАТО не означава непременно създаването на врагове извън тези структури.

„Отиващият си президент на България отново видя признаци за опити на Москва да подкопае отвъртре ЕС", пише вестник „Ведомости", привеждайки и примери за предишни подобни изказвания на Плевнелиев.

„Българският Обама реши да изрита Русия за последно", злостно коментира медията „Ридус", допълвайки, че подобен „маниер" изглежда се е появил на „мода" сред държавните глави, които напускат постовете си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Kato po balgarski. Da nakisnem niakoi,Drugdatasvazi,

29.12.2016 11:39:51

Анонимен

,,.Руснаците и американците си приличат по шовинизма и стремежа си към световен диктат, Всички трябва да им се подчиняват безпрекословно., ТОВА Е ТОЧНО КАЗАНО. А ПОЛЯЦИ И УКРАИНЦИ СЕ МРАЗЯТ ОТ СТАРИ ВРЕМЕНА,АКО МОГАТ ЩЕ СЕ ИЗЯДАТ ЕДИН ДРУГ.ГОВОРЯ САМО ЗА ЗАПАДНА УКРАЙНА. БЕШЕ СИВ , А СЕГА КАТО Е ЕС - ДА НЕ БИ ДА ПРОКОПДАХМЕ.ТОВА ДА-ТОВА НЕ- ТУК -НЕ - ТАМ НЕ....КОМАНДА СЛЕД КОМАНДА И ИНТЕРЕСНО ВСЕ В НАША ВРЕДА. Е НА КОГО И КАК ДА СЕ ОПЪЛЧИМЕ? ОТВСЯКЪДЕ НИ ГРИЗАТ И НИ ПОДХВЪРЛЯТ КАТО ТОПКА ЗА ПИНК-ПОНГ. А ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ СА БЛЮДОЛИЗЦИ-НА КЪДЕТО ЗАДУХА ВЯТЪРА И ТЕ СЕ КИЛВАТ. ЛАЯТ КАТО ВЪЛЦИ ЕДИНАЦИ , НАДЯВАТ СЕ ДА ГИ ЧУЯТ И ОЦЕНЯТ ЗА ДА СИ НАМЕРЯТ СЛЕДВАЩОТО ТОПЛО МЕСТЕНЦЕ ЗА ЖИВУРКАНЕ И ЛОМОТЕНЕ ДО ГРОБ. НИЕ ДА МУ МИСЛИМЕ. НЯМА ИЗЯВЕН ВОДАЧ,СИЛЕН И СМЕЛ ДА ПОВЕДЕ СТРАНАТА НИ. СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.

29.12.2016 10:17:50

"НЕ ЩЕМ ИМ НИ МЕДА , НИ ЖИЛОТО"

НЕ ЩЕМ ИМ НИ МЕДА , НИ ЖИЛОТО" - ДА ПРОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ! Истината поражда омраза , а Президентът каза само една, а има още много за казване .Не съм му привърженик , дори винаги съм го критикувал досега , но фактите са си факти. Русофил съм , но проглеждам като сляпото кученце .Русия е вековен враг на България.За тях сме тяхна територия и плацдарм към Третия Истанбул.Толстой каза една истина и ги издаде,трябва да сме му благодарни.Руснаците са облъчвани от враждебна пропаганда спрямо бълтарите , но ако цитирам обидите спрямо българите , ще ме цензурирате. 100% от коментарите са такива.Тотално е изопачаването на историческата истина .Смятат , че завинаги сме им длъжни, че могат да ни подритват като улични псета , а като ни свирнат да тичаме към тях с радостно квичене и размахващи опашка.Руснаците и американците си приличат по шовинизма и стремежа си към световен диктат, Всички трябва да им се подчиняват безпрекословно.Който изрази свое мнение е заклеймяван като предател и злозей.Курица не птица и Болгария/задунайска губерния/ не за граница.От СеСеСеРе се създадоха 15 независими от Русия държави , но само срещу суверенна България злобата е така неистова.Уважението е двустранен процес , като не ни уважават , защо ние да ги уважаваме ! За България е най - безопасна ситуацията " По дальше/от России/ , по лучше".Крайно време и да се отърсим от ИЛЮЗИИТЕ и да стоим по - далече от Русия , а на пребиваващите тук млади пенсионери от техните силови органи , да им покажем пътя обратно поне за 10 години.Нашите историци и политици петоколонници са длъжни да отворят архивите и да разкажат ИСТИНАТА за руско -българските отношения , дори след това отношенията на украинци и поляци спрямо Русия да ни изглеждат любовни спрямо отношението на българите.С нищо никой днешен българин , не е задължен на някой руски алкохолик ,мошеник или на някоя днешна шлюха.България рухна когато те разтуриха СИВ и ни затвориха техните пазари вдигайки митата.Цялата ни индустрия , изградена за руския пазар отиде за скраб.Сега изграждаме отново производства.Кому ...ще дирим в Азия , какво ще им продаваме ?Факт е , че Русия не признава ЕС и законите му и постоянно вбива клин и прави интриги.Защо същото количество природен газ минаващ през България , се продава на Гърция на половина цена от българската ? Русия плати на Сърбия , Гърция и Румъния за приятелството им с територии населени преобладаващо с българи.Половината българско пространство е у съседите , които проведоха геноцид и етническо прочистване каквото и турците не са си представяли.В Атон Путин призова Ципрас да си трае В ЕС и НАТО и да си пази държавата , а на българите вменяват безумни задължения да се самоунижощим -ТОВА Е ТЯХНОТО "ПРИЯТЕЛСТВО". ЩЕ СА ЩАСТЛИВИ ДА СЕ САМОУБИЕМ. БЪЛГАРИ ОПОМНЕТЕ СЕ , ПАЗЕТЕ ДЪРЖАВАТА , ПАЗЕТЕ ДОСТОЙСТВОТО СИ И НАЦИОНАЛНАТА СИ ГОРДОСТ.ОПЪЛЧЕТЕ СЕ НА АГРЕГИЯТА ОТ ИЗТОК , ЗАПАД , СЕВЕР , ЮГ.

28.12.2016 17:40:11

Аман от престъпници на власт

Целта е нанасяне на жестоки финансови загуби на БЪлгария след ограбването на БЪлгария с над 2 000 000 000 $ по диверсията АЕЦ БЕЛЕНЕ

28.12.2016 13:51:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.