• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Балони на кило

Балони на кило

/КРОСС/ Редом с партийните интриги и закачки в предизборна употреба отново е вкарана и "тежката артилерия" за нечуваните успехи на управлението на ГЕРБ в икономиката. Дежурните хайверени говорилни из софийските луксозни хотели, в които всевъзможни експерти и представители на бизнеса и властта си обменят взаимни комплименти и куртоазни критики, са задействани на макс.

Българското машиностроене било в подем, имали сме цели 10% ръст, твърди от трибуната на един такъв форум министър Лукарски. А простосмъртният електорат слуша със зяпнала уста изреченото: продукция за милиарди, нови работни места, челни позиции за инвестиции на големи световни компании, които едва ли не са се наредили на опашка у нас... Всичко това е омешано в една розово-целофанена амалгама, от която на човек му се завива свят.

На друга подобна "сапунка" политикът със затихващи функции, който 1 мандат изпълняваше функцията и на държавен глава - Плевнелиев, театралничи в мемоарен стил за ролята на историята и мястото си в нея. "Радвам се и се гордея, че в тези пет години изминахме пътя от "Големия шлем" с три руски проекта до няколко смислени приоритета за България - иновации, дуална система на образование, иновационни екосистеми, енергийна ефективност, либерализация и диверсификация"... И ти идва да се ощипеш, за да разбереш сънуваш ли, или просто те правят на идиот. Защото само идиот може да не забелязва, че печелившите руски енергийни проекти просто ни заобиколиха заради слугинажа на такива като Плевнелиев. А от "смислената диверсификация" - голо поле.

Колкото до иновациите, струва си да припомним, че страната ни е на последно място в ЕС и само незавидните 3% от фирмите ни се интересуват от иновативни проекти. А дуалното образование предполага наличие и на икономика - нещо, което в България е само виртуално изражение на днешното пошло празнодумство. За такива като Плевнелиев това може да е повод за гордост, за останалите - истински срам.

Автор: Валентин Георгиев ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.