• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Плевнелиев: Аз бях първият политик, който отговори на въпроса „Кой?"

Плевнелиев: Аз бях първият политик, който отговори на въпроса „Кой?"

/КРОСС/ "Категорично не тържествувам за това, че правителството си подаде оставката. Не само, че аз нямам поводи за празнуване, а такива поводи няма и народът, понеже пред него стоят от години нерешени въпроси и проблеми." Това каза в предаването на БНТ „Панорама" президентът на България Росен Плевнелиев.

"Аз бях първият политик, който в рамките на един час отговори на големия въпрос „Кой?" - посочих тримата, снех доверието в рамките на един час. Днес, година и половина по-късно много други политици още не са отговорили на въпроса „Кой?"", каза още президентът.

"Честната позиция винаги е градивна позиция, затова не приемам тезата, че когато преди година снех доверието си от правителството след назначението за шеф на ДАНС на Делян Пеевски, тогава съм заел някаква страна", добави той.

"Правителството се самосвали, понеже основите, на които то беше изградено не бяха стабилни, а също така кабинетът не изпълни много от нещата, които беше обещал да извърши. Минус беше и изготвянето на конкретно коалиционно споразумение между партиите, които подкрепяха правителството", каза още държавният глава.

"По отношение на казуса с КТБ аз смятам, че всички институции - БНБ, прокуратура, Комисия за конфликт на интереси и така нататък, те трябва да си вършат както трябва работата и гражданите да разберем истината за случилото се в тази банка. Това, което е необходимо е законът, който съществува за подобен тип случаи и който е европейски, необходимо е този закон да се спазва. Затова е необходимо в този момент всички институции да са силни, единни и да си свършат добре работата", категоричен бе Плевнелиев.

"Категорично не действам в полза на това да се съставят някакви нови коалиции, както ми приписват някои партии и медии - в случая между ГЕРБ и ДПС. Докато аз съм президент подобни коалиции в президентството няма да се правят", категоричен бе той.

Президентът защити тезата си, че в момента е нужна актуализация на бюджета, защото има множество факти и причини, които изискват това и именно тях той е изброил в днешното си изказване пред депутатите в Народното събрание.

"Цифрите, които аз посочих се разискват и казват не само от мен, а те се разискват и от всички експерти. Ако те не са верни, да излязат хората, които смятат, че това е така и да защитят тезата си", каза Плевнелиев.

"Бюджетът трябва да се актуализира не заради мен или служебното правителство, а заради пациентите, болниците, строителите и всички други, които в момента страдат заради недобре премерените действия на институциите и крещящата нужда от реформи. В проектите „Южен поток" и 7-мия блок в АЕЦ „Козлодуй" трябва да се гледа винаги държавния интерес. Да, те са важни проекти за страната, но те трябва да бъдат извършени според европейските закони и да бъдат изграждани финансово изгодно за страната ни", смята Росен Плевнелиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.