• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мнозинството в НС прекрати предсрочно мандата на проф. Камен Плочев

Мнозинството в НС прекрати предсрочно мандата на проф. Камен Плочев

/КРОСС/ Мнозинството в Народното събрание прекрати предсрочно мандата на управителя на Здравната каса проф. Камен Плочев. До тази процедура се стигна след искането му да се оттегли заради здравословни проблеми. 

От ГЕРБ дадоха висока оценка за досегашния управител, но Лъчезар Иванов посочи:
"Случиха се много важни неща. Беше подписан Рамковият договор, който се случи без присъствието на проф.Камен Плочев. Системата, карайки три месеца на автопилот, не може да продължава така да функционира и проблемите, които се натрупаха в тези три месеца, са големи. Не могат да бъдат взети отговорни решения".

Славчо Велков от БСП припомни скандала между Националната здравноосигурителна каса и здравното министерство заради писмо на проф. Плочев до парламентарните групи с искане за актуализация на бюджета:
"Започва точно политически кръстоносен поход срещу управителя на НЗОК и вие сега си търсите бушон, говорите за здравословно състояние, което в случая е маловажно, а всъщност става въпрос за една фискална и здравна политика, която има тежък вредоносен резултат за българската национална сигурност".

За освобождаването на проф. Камен Плочев от поста управител на Здравната каса гласуваха от ГЕРБ, голяма част от "Обединени патриоти" и "Воля". БСП гласува "против", а ДПС "въздържал се". 

Камен Плочев бе избран за председател на Здравната каса през лятото на 2017 година. Той е 17-ият управител в 18-годишната история на Националната здравноосигурителна каса. В края на февруари проф. Плочев беше приет в болница. Преди това здравният министър Кирил Ананиев поиска оставката му от поста управител на НЗОК с аргумента, че не е информирал Надзорния съвет на Касата за писмото, с което поиска от Народното събрание актуализация на бюджета ѝ заради задължения. 

Гласуването на освобождаването на управителя на Здравната каса стана днес, след като миналия петък парламентът прекъсна заседанието си заради липса на кворум, тъй като депутатите от БСП напуснаха пленарна зала в знак на протест заради изненадващото, по думите им, включване на точката в дневния ред.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.