• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вандали изрисуваха детска площадка в Русе със свастики

Вандали изрисуваха детска площадка в Русе със свастики

/КРОСС/ Най-новата детска площадка в Русе, изградена само преди два месеца, стана жертва на вандали.

Родители разказват, че сами са ремонтирали на няколко пъти оградата, но накрая са вдигнали ръце и са се отказали. Сега, след безобразието с циничните рисунки и пречупените кръстове, изобщо не водят децата си на иначе красивото детско съоръжение. Още повече, че става въпрос за малки деца, на които няма как да обяснят какво точно е изрисувано.

Площадката се намира в непосредствена близост до Земеделския колеж и хората наоколо споделят, че често там могат да се видят млади хора на неподходяща за мястото възраст. В тъмните часове се събират и наркомани.

От общината коментираха, че това е поредният вандалски акт, който налага ремонт за сметка на общинския бюджет. До момента са изхарчени близо 11 000 лв. за поправка на детски площадки, пейки, кошчета, дори и чешмички. Общинската наредба предвижда санкции от 100 до 500 лв., ако извършителите бъдат открити. В повечето случаи набезите се извършват там, където няма осветление и видеонаблюдение. Единични са случаите, когато полицията ги е установила и са им наложени глоби.

„Това, което правим, е да поставяме, където е възможно, камери за видеонаблюдение, да осветяваме тези площи, но в крайна сметка, съгласете се, че нашите инспектори не могат да тръгнат да се саморазправят с хората по улиците. Във връзка с това много е важно да си партнираме с ОД на МВР, тъй като когато гражданите видят униформен служител, по някакъв начин се респектират. Всичко това е свързано с културата на гражданите и ако ние сами не пазим това, което сме изградили, рефлектира в джоба на всеки един от нас", коментира зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, цитирана от БГНЕС.

По отношение на изрисуваната детска площадка предстои да се подменят оградните пана. Ще се направи опит надрасканото със спрей да бъде изчистено, но ако не стане, ще се наложи всичко да се пребоядиса, тъй като цялостната подмяна на плоскости и съоръжения биха стрували доста скъпо.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.