• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Започва четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив”

Започва четвъртият сезон на „Камерна сцена Пловдив”

/КРОСС/Под мотото „Отвъд музиката", четвъртото издание на „Камерна сцена Пловдив" ще ни представи тази пролет три концерта, които съчетават различни изкуства. „Идеята е да покажем как музиката може да вдъхнови други на пръв поглед несвързани с нея изкуства." - каза пред Джаз ФМ организаторът - джаз вокалистът Петър Салчев.

Начало на изявите поставят актрисата Мая Новоселска и пианистът Антони Дончев с „Малко театрален концерт" на 28 март от 18 ч. в Първо студио на Радио Пловдив. През април в синтеза на изкуствата се включват музикантите от „Голдън проджект" и художникът Дончо Дончев - докато джаз формацията изпълнява пиесите от дебютния си албум Seventh Sense, художникът ще рисува. През май виртуозният цигулар Мичо Димитров ще разчупи традиционния формат цигулка - пиано, представяйки безсмъртни квартетни произведения от Хайдн, Моцарт, Менделсон, любими пиеси от Бах, Бетовен, Бийтълс, Скот Джоплин. В „Мичо Димитров и приятели" маестрото ще музицира със свои млади колеги от Пловдивската филхармония. Мичо е и блестящ художник - от 2012 г. насам е реализирал пет самостоятелни изложби и има три участия в съвместни експозиции в България и Холандия. За негов съвместен проект с Васил Петров и Юлиана Павлова можете да си припомните на сайта ни тук.

През годините „Камерна сцена Пловдив" представи Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова и много други. Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив. Следващият сезон ще е наесен.

Тогава и в нова форма ще се проведе 11-о издание на Джаз фестивала в Пловдив. Концертите ще са на две сцени - основна и младежка. По Джаз ФМ Петър Салчев каза, че преговорите с водещите музиканти все още не са приключили, но елемент от тяхното гостуване у нас ще бъдат майсторски класове с младите български изпълнители и съвместен финален концерт. Музикалната програма ще бъде съпътствана от кинофестивал, посветен на едни от най-големите имена на джазовата музика. „Смятам, че това е нов, съвременен подход, който завършва изцяло идеята за това хората да не са само публика, консуматори, а на практика да участват." - каза Петър Салчев по Джаз ФМ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.