• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Пловдив се превръща в снимачна площадка на новия български филм "Завръщане"

Пловдив се превръща в снимачна площадка на новия български филм "Завръщане"

/КРОСС/ От 3-и юни от квартал Капана и Стария град в Пловдив стартират снимките на новата романтична комедия „Завръщане". Главният герой е Пловдив - Европейска столица на културата. Идеята за филма се ражда в двора на селска къща, докато двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев си споделят истории от срещите си с български емигранти и собствения си опит зад граница. Вдъхновен от замисъла на филма, към проекта се присъединява и телевизионният водещ Богомил Грозев. Тримата събират свеж екип от актьори, който ще остави „Завръщане" като наследство и след годината на Пловдив като културна столица на Европа. Филмът е за ценностната ни система, за запазените традиции и мотив за всички, които искат да се върнат към корените си, разказва Башар Рахал и споделя, че няма по-естествено място за вдъхновение от града под тепетата.

В ролите на тримата приятели, които се завръщат в родния си град, за да спасят от разруха къщата от детството на свой приятел (Ники Илиев), влизат актьорите Орлин Павлов, Сашо Кадиев и Бойко Кръстанов. Освен като продуцент, към актьорския състав се присъединява и Башар Рахал. Ролята на бабата е поверена на актриса от Драматичен театър - Пловдив, а дядото ще изиграе едно от най-разпознаваемите лица в българското кино. Имената и на двамата остават в тайна засега.
Продуцентският екип разкрива малко подробности от финала на филма, който ще бъде заснет по време на първия плаващ концерт в България.

Той ще се състои на 28 август на Гребна база отново в Пловдив, където заедно с редица обичани музиканти ще пее Орлин Павлов. Концертът ще е с вход свободен, а публиката му ще се превърне в пряк участник в „Завръщане". „Това ще е празник на музиката и киното. Ще чуете песни от новия ми албум, както и специално записано парче за лентата, което се надяваме да се превърне в хит, а защо не и в новия химн на Пловдив", разказва Орлин Павлов.
Женските роли са поверени на Диляна Попова, Евелин Костова, Райна Караянева и Искра Донова. Изпълнителни продуценти на лентата са Боряна Гидикова и Райна Караянева. Филмът излиза по кината в цяла България през есента на 2019 г., разпространен от „бТВ Студиос". Премиерата ще е в Пловдив на 18 октомври.
Продукцията се реализира като част от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.