• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

БСП с критики по програмата и дейността на Фондацията „Пловдив 2019”

БСП с критики по програмата и дейността на Фондацията „Пловдив 2019”

/КРОСС/ Сериозни опасения относно реализирането на Пловдив 2019 изразиха изразиха днес представителите на БСП в местния парламент. Според ръководителят на групата Николай Радев има сериозни административни пропуски в управлението на Фондация „Пловдив 2019". „Взехме решение до декември да бъде направен отчет на програмата на Фондацията, както и за пътна карта със срокове за изпълнение на инфраструктурната програма и настояваме то да се изпълни. Не може подчинен на главният юрист да подпише със запетая, протоколът не е подписан, документите, предоставени днес са неизрядни. Всички това говори за липса на административен капацитет", категоричен бе Радев, коментирайки програмата и дейността на Фондация „Пловдив 2019".

Доц. Ангел Иванов, заместник-председател на ОБС - Пловдив от БСП, има сериозни критики към работата на общинската фондация „Пловдив 2019". Според него се работи без стратегически план, без правила за законосъобразност на дейността, липсва контрол върху отчетността за командировките в страната и чужбина. „Не са налични разработени правила за управление и контрол на процедурите, документооборота и финансовите средства", констатира доц. Иванов.

„Пловдив 2019" трябва да бъде каузата на всеки един от нас, извън партийната ни принадлежност. Но не сме съгласни с това как се правят нещата - хаотично, фрагментирано, без последователни идеи.", това коментира и Десислава Йорданова. „Най-после имаме програма за годината, въпреки, че е в края на април, а голяма част от проектите имат сключени договори и по тях вече се работи. " - отбеляза тя. Според нея в случая Общинският съвет се ползва като гумен печат, който да официализира представения документ. Липсата на маркетингова стратегия, според нея, показва, че се работи на парче, но пък са планирани 120 000 лева за консултантски услуги. „Близо милион е отделен за три проекта, 600 000 лв за фондацията на Асен Асенов и 350 000 за тази на Миразчиев, които доскоро ви критукваха, не е ли това купуване на индулгенция, срещу критики? Обявявате гръмки проекти, а не се справяте - пример за това е „Читалища - общностно участие и иновации". При одобрен проект, който трябваше да се реализира през април, все още част от читалищата не са повикани да сключат дори договорите по проекта, и след това тепърва да чакат парите.", посочи в изказването си Десислава Йорданова. Общинският съветник припомни, че държавата все още не е изпълнила ангажимента си към Пловдив, давайки 4 млн. лева от обещаните 20 милиона. „Явно между Община Пловдив и Министерски съвет има проблем. Затова ще предложа на колегите в местния парламент да изпратим писмо с нашите 51 подписа до премиера с настояване МС да спази условията от постановлението за тези средства", заяви социалистката.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.