• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

В София и Пловдив пускат парното по желание

В София и Пловдив пускат парното по желание

/КРОСС/Въпреки застудяването, дъжда и снега високо в планините, все още не са изпълнени условията за масово пускане на парното, съобщиха големите топлофикации.

За да започне отоплителният сезон, Наредата за топлоснабдяването изисква да са изминали три последователни дни със средноденонощна температура под 12° градуса, както и прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни. Възможно е тези изисквания да бъдат изпълнени в понеделник.

Клиентите, които не искат да чакат, могат да поискат включване на отоплението по-рано. Тези заявки се изпълняват в рамките на 1 работен ден, казаха за Епицентър.бг от топлофикациите в София и в Пловдив.

Живеещите в жилищни блокове могат да подадат заявление от името на етажната собственост за предсрочно пускане на парното, като приложат и протокол със съответното решение на общото събрание на съседите. То е валидно, ако е подкрепено от 2/3 от съсобствениците. В София документите се подават в топлорайоните на столичното парно. В Пловдив протоколът се предоставя в EVN Офис или при съответната фирма за дялово разпределение, информира "Епицентър.бг".

През последните дни напомняме на директорите на болници, училища, детски градини и други социални заведения, че могат да поискат предсрочно включване по удобен за тях начин - по имейл, по факс или на място в наш офис, допълни Елизабет Павлова, шеф на пресцентъра на „Топлофикация София".

„Всички абонатни станции на „ЕВН Топлофикация" в Пловдив имат монтирани датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато температурата се повиши над нормативно приетите стойности", подчерта Петър Костадинов, говорител на „ЕВН България". Съответно при повишение на външната температура отоплението се намалява или дори спира, а при ново застудяване се възстановява автоматично. По този начин се осигурява максимален комфорт на клиентите, допълни той.

Заради наближаването на отоплителния сезон е необходимо всички ремонти на вътрешните отоплителни инсталации да приключат, те да се напълнят с вода, а вентилите на радиаторите да се поставят в максимално отворено положение, за да не се образува въздушни възглавници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.