• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Опашки пред социалните служби в Пловдив за безплатни винетки за инвалиди

Опашки пред социалните служби в Пловдив за безплатни винетки за инвалиди

/КРОСС/ Инвалиди в Пловдив чакат на студа, за да подадат молбите си за получаването на полагащите им се безплатни винетки. За това сигнализираха наши зрители, които твърдят, че опашки има пред всички социални служба в града. Решен ли е проблемът или опашките продължава?

Опашките пред социалната служба в район „Централен" започнаха веднага след новогодишните празници. Чакането за безплатни винетки продължава и до днес. Оказва се много от хората не са запознати с това, че от тази година винетките са електронни и остават изненадани, когато не получат стикери от социалната служба, въпреки че са одобрени за помощта. Според служителите обаче до опашки се стига, защото хората се струпват в началото на януари, независимо, че отпуснатите стикери са едногодишна валидност. Така срокът на винетката може да изтича и през месец май, например. Въпреки опашките хората коментираха, че ползването на безплатна винетка е помощ,която наистина е ефективна и затова не се противопоставят на чакането.

Надя Танева, директор на Дирекция „Социално подпомагане" - Пловдив коментира, че опашките се дължат на многото правоимащи от град Пловдив. Почти 12 000 лица имат право на тази безплатна винетка и електронния стикер. От началото на годината, от 2 януари са приети малко над 5 000 заявления. Това са по около 500 заявления на ден. Нека да не забравяме, че дирекцията не работи само с тези заявления. Също така чакат хора за подаване и по други основания. Призовавали сме всички граждани към търпение. Знаем, очаквахме струпването. Направили сме организация и всичко възможно да се чака по-малко, но на този етап е невъзможно наистина да няма опашки, каза още Надя Танева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.