• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Прокуратурата поема случая с фалшифицираните подписи в община Родопи

Прокуратурата поема случая с фалшифицираните подписи в община Родопи

Пловдив /КРОСС/ Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по повод публикации в медиите, в които се изнасят твърдения за съмнения в подписи за упълномощаване на членове в Общинската избирателна комисия в община Родопи. Възложена е проверка на ОД на МВР-Пловдив за извършено евентуално документно престъпление.
По-рано днес администрацията на община „Родопи" обяви, че е внесла сигнал за фалшифицирани подписи на лидерите на Реформаторския блок в документи за състава на Общинската избирателна комисия. Това потвърди за БНР и зам.-кметът на общината Таня Бочукова.
Миналата седмица по време на вторите консултации за състава на ОИК ми направи впечатление, че подписите под пълномощните на някои от лидерите на РБ изглеждат много различно от тези, които съм виждала под други официални документи. Най-фрапираща бе разликата при подписа на Корман Исмаилов, но разминавания имаше и при подписите на Меглена Кунева и Радан Кънев, обясни Бочукова.
Фалшивите подписи били поставени под пълномощно за членове на ОИК - Родопи от квотата на Реформаторския блок. Документите били представени от общинския съветник от ФОРОР Васко Георгиев, който в момента е представител на СДС; Павел Гемишев, бившият председател на областната служба „Земеделие", който получил документа по автобуса, и Иван Вършилов, представител на БЗНС. Пълномощните били за Валя Баракова, уволнена бивша служителка на община „Родопи", която е предложена за член на ОИК от квотата на РБ.
„Според мен приносителите на документите не са ги оглеждали толкова, но когато ми ги донесоха и ги наредих едно до друго, веднага ми направи впечатление разликата в подписите", обясни зам.-кметицата.
Таня Бочукова в качеството си по това време на временно изпълняваща длъжността кмет на общината отказала да приеме документите и сезирала ОДМВР за случая.
След като експертът на полицията потвърдил нейното съмнение, че подписите под пълномощното са фалшиви, тя изпратила сигнал и до Районна прокуратура - Пловдив.
Неофициално се твърди, че Валя Баракова, която е бивша секретарка на ОбС, е приближена до експредседателя на местния парламент Георги Цанков. „Г-жа Баракова ми е толкова близка, колкото и на цялата администрация. Вероятно на общинската управа навсякъде им се привиждам аз", коментира пред Радио Пловдив Георги Цанков.
Председателят на ОИК - Родопи Здравка Найденова отказа коментар на този етап, с аргумента, че не е запозната със случая.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.