• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

6500 домакинства и фирми получават по-сигурно електрозахранване след реконструкция на подстанция във Варна

6500 домакинства и фирми  получават по-сигурно електрозахранване след реконструкция на подстанция във Варна

/КРОСС/ Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, инвестира 250 000 лева в обновяване оборудването на подстанция „Максуда“ във Варна. Реконструкцията в съоръжението ще подобри сигурността на електрозахранването на над 6500 домакинства и стопански клиенти  в района на Западна Промишлена зона във Варна, част от квартал „Владислав Варненчик“ и на 12 села в близката община Аксаково.

При обновяването на подстанция „Максуда“ бяха монтирани нови измервателни токови трансформатори на високо напрежение и дистанционни цифрови защити, които следят състоянието на електропроводите и позволяват селективно изключване на повредени съоръжения, без да се нарушава нормалната работа на останалите участъци от мрежата. 

В резултат на това се ограничава значително броят на клиентите, чието електрозахранване се изключва по време на ремонтни дейности. Специализираните екипи подмениха съществуващите прекъсвачи с вакуумни от последно поколение, които предпазват системата от поражения вследствие на късо съединение или външни въздействия.  

Съвременната апаратура позволява автоматизация на прилежащата мрежа. Дистанционното телемеханично управление на подстанцията дава възможност за значително по-бързо локализиране на възникнали повреди и възстановяване на електрозахранването на клиентите. Проектът за обновяване на подстанция „Максуда“ е част от инвестиционната програма на ЕРП Север за 2018 г. и цели устойчива работа на съоръжението през предстоящия зимен сезон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.