• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен, причинил средна телесна повреда на ученик

Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен, причинил средна телесна повреда на ученик

/КРОСС/ За причиняване на средна телесна повреда на съд с обвинителен акт Районната прокуратура във Варна е предала непълнолетния Добромир Д. Той ще отговаря за извършено престъпление по член 129, ал. 2 от Наказателния кодекс. Пострадалият, на когото подсъдимият счупил долната челюст, е ученик от варненска професионална гимназия.
На 3 май 2018 г. пострадалото момче заедно със свой съученик отишли през голямото междучасие в магазин, за да си купят нещо. Наредили се на опашката на касата, за да платят. Тогава до пострадалото момче застанал непознат, който заявил, че е преди него. Това бил подсъдимият Добромир. След като ученикът възразил, непознатият започнал да говори на висок глас и го напсувал.
След като двете момчета платили и излезли навън, пред магазина ги чакал подсъдимият. Казал им, че иска да си поговорят и се насочили към паркинг, близо до училището. Там Добромир нанесъл два удара с юмрук в лицето пострадалия. Момчето залитнало и паднало на земята. Тогава насилникът започнал да го дърпа за косата и му нанесъл още един удар в лицето.
Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е категорична, че на пострадалото момче е причинена средна телесна повреда, която се изразява в двустранно счупване с разкъсно-контузна рана, оток и кръвонасядане на долната челюст, довела до трайно затруднение на функциите на дъвчене и говорене за около 2 месеца.
Към момента на извършване на престъплението подсъдимият е бил на 17 години и с недостатъчен родителски контрол, упражняван от неговата майка. Ако бъде признат за виновен от съда, той ще се ползва от особената част на Наказателния кодекс при определяне наказанията на непълнолетните.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.