• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Отменени полети във Великобритания–българи чакат с часове по летищата

Отменени полети във Великобритания–българи чакат с часове по летищата

/КРОСС/ Туристи, и британци, които се надяваха да потеглят за ваканция този уикенд, имат проблеми с трафика във Великобритания, след като силни бури причиниха отмяна и закъснения на полети и на влакове в тунела под Ламанша.

Седмицата на рекордни горещини във Великобритания отстъпи тази нощ на мощни гръмотевични бури.

В рубриката на NOVA "Моята новина" зрители сигнализираха, че са били принудени да чакат с часове заради отменени полети, без да получат никаква информация.„Чаках полет, за да летя от Великобритания за София. След един час закъснение започнаха да анулират всички полети на Летище Лутън. Вече натоварени в самолетите, пътници чакаха с часове и на финала бяха отменени и свалени обратно. Следваха още и още анулирани полети. Без информация по уредбата, без промяна на таблата. Някои от нас получихме SMS за отмяната. Говорим за 15+ броя полети. Никаква информация. Равносметката - три часа в очакване да ни върнат багажите, 15 часа на летището, не подсигуриха дори вода, да не говорим за храна и хотел. Намали възможност - пълно безхаберие! След 12 часа тази сутрин благоволиха да започнат някакво смешно презаверяване на билети. Снощи сайтът на „Wizzair" не работеше нормално и нямаше възможност сами да го направим, но можехме да си купим билети и да платим отново. За мен резултатът е, че платих сама отново 340 паунда нов билет, плюс 40 паунда за автобус, за да не спя до утре на летището. Много нерви и на финала щели да ми върнат парите за отменения полет - 150 паунда. Всъщност всички разходи са за мен", разказа Мая Маркова.

Как да получим обезщетение при закъснял или отменен полет

Нискобюджетната компания Райънеър каза, че заради бурята, както и заради недостиг на авиодиспечерски персонал, са били отменени 14 полета от летище Станстед.

Други летища в района на Лондон - Лутън, Гетуик и Хийтроу - също предупредиха за закъснения.

Британската служба за контрол на въздушния трафик каза, че непредсказуемият характер на бурите означава, че самолетите няма да могат да летят по обичайните си пътищаНационалната железопътна компания пък съобщи, че трафикът по някои линии е нарушен заради повалени дървета и проблеми със сигнализационната система.

Метеорологичната служба предупреди за обилни дъждове и силни ветрове в някои части на страната днес и утре.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.