• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Делото „Джок Полфрийман” ще се гледа на 7 октомври

Делото „Джок Полфрийман” ще се гледа на 7 октомври

/КРОСС/ ВКС изтегли за 7 октомри делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, с мотива за изключителния му обществен отзвук. Тази тема коментираха в интервю за предаването „Тази събота" по БТВ адвокатите Георги Богданов и Михаил Екимджиев.

„За мен, лично, съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение и в това няма съмнение". Това каза адв. Георги Богданов, по повод определението на Апелативния съд за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора. Но, според него, мотивите на съда за предсрочното освобождаване са неубедителни.

„Всеки съдебен акт е послание, в случая - яж, моли се и обичай, и като изтърпиш половината от наказанието, ще те освободим от затвора", иронично коментира той. Адв. Михаил Екимджиев е на мнение, че ВКС трябва да отхвърли като недопустимо искането на главния прокурор за преразглеждане на делото на Полфрийман и връщането му в затвора, защото тези определения на съда неподлежат на отмяна и възобновяване. „Искането на главния прокурор е очевидно политически мотивирано. То цели да уязви Калин Калпакчиев и Съюза на съдиите, които са основните опоненти на избора на Иван Гешев за нов прокурор", изтъкна адв. Екимджиев.

Според него, в момента Полфрийман е задържан без правно основание. „Ситуацията му е на човек, който е отвлечен от държавата и вероятно ще има тежки дипломатически последици от това", заяви адв. Михаил Екимджиев и допълни, че това компрометира държавата ни в целия Европейски съюз, и отново създава впечатление, че в България няма върховенство на закона.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.