• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Реформаторите призоваха за морал в политиката

Реформаторите призоваха за морал в политиката

/КРОСС/Трябва да отговорим на въпроса може ли българската политическа класа да съчетае политиката на преговорите с повишаване на моралното ниво на българския политически живот, за да съхраним доверието, което големите компромиси рушат, особено в твърдите ядра на нашите партии.

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в словото си по повод началото на новия политически сезон. Според него съчетаването на политическия компромис и морала е възможно и всички успешни общества са доказали това.

Според лидера на ДСБ политиците трябва да се върнат към "исконната християнска представа за морал" и да престанат с поведението на "суетно и себично полагане на маски за лична непогрешиност".

Реформаторският блок призова депутатите да си спазят уговорката и да подкрепят конституционните промени.

„Ние оттеглихме конституционния си проект и внесохме нов, в името на приемането на конституционните промени. Това означава, че всички трябва да си държим на думата, да гласуваме със 180 гласа на първо четене, за да можем в рамките на сесията да имаме изменена Конституция. Защото това е само отпушване на процеса на съдебната реформа, която се случва чрез закона на съдебната власт и процесуалните закони. Трябва да дадем възможност за ускоряване на този процес, каза Радан Кънев.

През бюджета трябва да дадем ясен знак, че сме отговорни, пестеливи стопани на парите на българските граждани, защото непрекъснатото прахосничество, на което сме тъжни свидетели, особено в предизборни периоди - на общи пари в името на политически успехи - друга язва на българския политически живот. Ние трябва да докажем, че сме готови да понесем определени лични щети и неудобства от това да разкрием в максимална степен собственото си имуществено състояние и собствените си контакти с бизнеса, добави той. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.