• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

АБВ: Политиката отново става залог на лични емоции и амбиции на политически лидери

АБВ: Политиката отново става залог на лични емоции и амбиции на политически лидери

Следим с особена тревога последния политически завой на ГЕРБ, който за сетен път показва непредвидимостта и несигурността в действията на тази партия.

Ние първи заявихме становище, че исканата от президента Плевнелиев актуализация на държавния бюджет и разрешаването на служебното правителство да договаря тегленето на огромни дългове е абсолютно неприемливо. Новото правителство след изборите ще има възможност да направи анализ и да предложи промени в закона до края на годината.

Последвалият политически отговор показа пълната неспособност на политическите сили да се справят с този не особено сложен проблем. Те на практика формираха една нова и безпринципна коалиция между ДПС и ГЕРБ в Народното събрание, подпомогната с предложения от президента и министър-председателя. БСП от своя страна се оказа бламирана от собственото си правителство, в което участват и членове на партийното ръководство. Днес ГЕРБ отново направи обратен завой и зачеркна всичко, което отстояваше през последните дни. Така пропадна и възможността да бъде променен бюджета на НЗОК с вътрешни резерви, по което имаше консенсус.

Българските граждани добре виждат, че политиката в България отново става залог на лични емоции и амбиции на политически лидери. Тяхната непредсказуемост и неспособността на президента, министър-председателя и политическите сили да формулират елементарен консенсус ги прави вкупом вредни за обществото.

 

Фотография: Булфото

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.