• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Я. Стоилов ще вземе участие Конгреса на ГСДП

Я. Стоилов ще вземе участие Конгреса на ГСДП

/КРОСС/ Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов ще вземе участие в Конгреса на Социалдемократическата партия на Германия, който се провежда в периода 10-12 декември в Берлин. В рамките на най-големия форум на германските социалдемократите ще бъдат проведени дебати и приети политически документи и декларации по водещите теми от европейския дневен ред - състояние на външната политика и политика на сигурност на ЕС, миграционната политика и необходимостта от ефективни решения за справяне с огромния бежански поток, засилване устоите на демокрацията, дигиталната политика др.

Конгресът ще обсъди и набележи визия за развитие и социално благополучие на немските граждани с приемането на резолюция „Ние проектираме бъдещето на Германия". В последния ден на форума, с участието на водещи европейски лидери в лицето на Мартин Шулц, председател на ЕП и член на ръководството на ГСДП, Вернер Файман, канцлер на Австрия и председател на Социалдемократическата партия на Австрия, Стефан Льовен, министър-председател на Швеция и председател на Социалдемократическата партия на Швеция, Мануел Валс, министър-председател на Франция и Федерика Могерини, Върховен представител на ЕС по външна политика и политика на сигурност, ще бъде обсъдено състоянието на Съюза.

В поздравителен адрес до председателя на ГСДП, вицеканцлер и министър на икономиката и енергетиката на Германия Зигмар Габриел и до делегатите на Конгреса председателят на НС на БСП Михаил Миков пише: „В тези времена на несигурност за Европа и за демокрацията нашето прогресивно семейство трябва да бъдем по-силни, да станем по-влиятелни и по-отворени към хората, за да укрепим и засилим демокрацията, да защитим ценностите, на които се основават нашите общества и да гарантираме по-добро бъдеще за хората". По думите му дълг на социалистите е да предложат алтернатива и по-добри решения, за да се изгради по-справедлива Европа и да се достигне до всички онези, които са засегнати от несправедливостта и суровата действителност на войната, бедността, неравенството и строгите икономии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.