• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Социалистите си казват какво са направили и какво не в 42-то НС

Социалистите си казват какво са направили и какво не в 42-то НС

/КРОСС/Коалиция за България започва отчет - какво е свършила в 42-то Народно събрание и какво остава за довършване от следващия парламент. 

Чрез своите председатели и зам.-председатели на комисии в парламента, както и представители на временните комиси, социалистите ще направят равносметка на дейността си, обясни на брифинг в НС Корнелия Нинова. Първа ще се отчете Комисията по труда и социалната политика, а от утре и останалите.

„Изминалата година беше силна в областта на социалната политика - 13 млрд.лв. стигнаха до 4 милиона българи под различна форма и подпомогнаха техния живот и ежедневие", заяви Нинова. Според представените от нея данни Комисията е провела 31 заседания, разгледани са 30 законопроекта на първо гласуване, 9 на второ, 3 ратификации, 11 отчета, доклади и програми, проведени са 7 изслушвания на министъра на труда и социалната политика и неговия екип, както и многократни срещи с представители на синдикати. „Още миналата година актуализирахме бюджета за 2013 година с 40 млн. лева, с които допълнително стимулирахме социални дейности. 2014 година е най-силният бюджет в социалната политика от 2000 година насам и във финансово изражение и като групи хора, които обхваща", заяви Корнелия Нинова.

„Благодарим на правителството и ги поздравяваме, че в най-голяма степен следваха програмата на БСП в областта на социалната политика", каза още Нинова и изтъкна увеличението парите за майчинство, на максималния осигурителен доход, на прага на максималната пенсия, замразяването на стажа и възрастта за пенсиониране, възстановяването на Швейцарскто право и актуализацията на пенсиите, както и отпускането на коледни и великденски надбавки.

„Със съзнанието сме, че не сме изпълнили всички очаквания на хората, но сме и със самочувствие за добре свършена работа в областта на социалната политика". Сред неизпълнените задачи Нинова посочи, че все още не е приет Закона за възрастните хора, който седи готов и чака да бъде приет при добра воля от следващия парламент. „Остава нерешен въпросът за цялостната пенсионна реформа, която ще се прави от 1 януари догодина. Искаме и ще настояваме и за в бъдеще по този въпрос да се търси национално съгласие, политически консенсус, да се търси устойчиво решение за пенсионната система, така че който и да управлява, да следва една политика, която да дава гаранции, както на хората в предпенсионна възраст така и на пенсионерите", каза още Корнелия Нинова. Тя определи настоящият парламент като труден и ефективен, защото е свършена добра работа при много трудни условия и много силен натиск.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стига сте се яли с този прост и гламав човек , достатъчно точно са го определили като Боко Тиквата.

23.07.2014 13:28:54

ДОБРО УТРО БЪЛГАРИЯ

Добро утро, България! Добро утро, г-н Борисов! !בוקר טוב, בולגריה !בוקר טוב, מר בוריסוב https://www.youtube.com/watch?v=EKQrBURDtQE

23.07.2014 12:08:53

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Народът страда от „Синдром на повредения ум“! И никога няма да проумее, че по-голямо зло от допускането на пожарникаря, генерала, доктор, елитен футболист, каратист, комунист до власт е гибелно за малкия бизнес и въобще за България.

23.07.2014 11:39:52

червената шапчица

През изминалата година ГЕРБ имаше една-единствена задача – да бъде смислена опозиция. Нищо подобно не се случи. Като лидера си партията влезе в ролята на кварталния шут.

23.07.2014 11:39:33

джиджи биджи

Стягайте се, данъкоплатци....е добре да се стягаме, ако Пожарникаря пак ни яхне, не е лошо да се стегнем и да го изметеме и то бързо и завинаги...

23.07.2014 11:39:13

хадес

Обществото търпи от 2001 г. един сикаджия да вилнее в тази държава и същият той да се прави на морален критерий. Това за мене е недопустимо и затова се притеснявам за състоянието на обществото - към какво е търпимо и към какво е нетърпимо.

23.07.2014 11:38:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.