• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Маринела Петрова е новият заместник-министър на финансите

Маринела Петрова е новият  заместник-министър на финансите

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов назначи Маринела Петрова за заместник-министър на финансите на мястото на Карина Караиванова, която беше избрана от Народното събрание за председател на Комисията за финансов надзор.
Маринела Петрова е магистър по специалността „Социално-икономическо планиране", придобита в Университета за национално и световно стопанство, и магистър по „Европеистика" в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Следдипломната й квалификация, в образователни институции в Австрия, Япония, Обединеното кралство, САЩ и Холандия, е в областта на анализа на икономическите политики, финансовото и макроикономическото прогнозиране, координация и управление на икономическите политики в ЕС, и умения за водене на преговори.
Професионалният й път започва през 1992 г. като експерт в Агенцията за икономическо програмиране и развитие (впоследствие преименувана на Агенция за икономически анализи и прогнози), в която през май 2001 г. става директор на дирекция „Европейска интеграция". От 2 ноември 2009 г. заема длъжността директор на дирекция „Европейски въпроси и политика" в министерството, а от октомври 2010 г. досега е директор на дирекция „Икономическа и финансова политика" в МФ и отговаря за изготвянето на Националната програма за реформи и Конвергентната програма, наблюдението по макроикономическите дисбаланси, подготовката на позициите и участие в съветите ЕКОФИН, Икономически и финансов комитет (EFC), Комитета по икономически политики (EPC), Бюджетен комитет и други европейски формати. Има пряка отговорност в подготовката на присъединяването на страната ни към Европейския паричен съюз.
Свободно владее английски език, ползва френски и руски.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.