• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

МВнР на РФ: Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал

МВнР на РФ: Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал

/КРОСС/ Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал. Това заяви заместник-директорът на Четвърти европейски департамент на руското външно министерство Леонид Абрамов, предаде ТАСС. Той говори след молебен в памет на загиналите руски войници в Руско-турската война от 1877-1878 г.

“Ние помним, че и в онези времена победата се раждаше не само в кървави битки, но и в политически баталии. А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов. Няма съмнение, че и сега са обречени на провал редовно предприеманите опити на отделни конюнктурно настроени политици да зачеркнат нашата историческа дружба”.

Представителят на руското МВнР добави, че “както и тогава, тези опити вредят преди всичко на интересите на българския народ” и изрази увереност, че „няма да успеят да ни скарат с българския народ”.

“Мощният пласт от духовни, културни, създадени за десетилетия икономически връзки няма да позволят на антируските семена на неомакартизма да поникнат. В България няма почва за него. И не се съмнявам, че здравият смисъл ще възтържествува”, посочи руският дипломат.

“Ние ще преодолеем всякакви временни трудности в руско-българските отношения”, отбеляза Аврамов и добави, че “българският народ е значително по-мъдър от отделни политици, той добре познава и помни своята история”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Надежда, много си се напушила!!!

08.03.2016 06:57:27

патриот

имало е 500 годишно робство и геноцид върху българския народ и благодарени на братята Руси сме се освободили

06.03.2016 17:42:34

Анонимен

НАДЕЖДА САВЧЕНКО Не признавам нито вина, нито присъдата на руския съд. В случай на осъдителна присъда – няма да има обжалване. Искам целият демократичен цивилизован свят да разбере, че Русия е страна от Третия свят с тоталитарен режим и самодоволен диктатор, в която плюят на правата на човека и на международното право. Абсурдна е ситуацията, в която те похищават хора, подлагат ги на мъчения, после пак и след това претендират, че имат право да ги съдят! За какъв справедлив съд можем да говорим тук? В Русия няма съд и следствие! Това тук е фарс на марионетките на Кремъл. И аз смятам за напълно излишно да хабя времето и живота си, за да участвам в този фарс! Затова няма да има обжалване, а ще стане ето това: След произнасянето на присъдата, аз ще продължа с гладната си стачка още десет дни, докато присъдата влезе в сила. И това не зависи от превода на украински език, защото и това могат да бавят много дълго. След десет дни обявявам жадна стачка – спирам да пия и вода! И тогава Русия има не повече от 10 дни, за да ме върне в Украйна, откъдето ме похити. И не ме вълнува как ще оправдаят това! Чувала съм за приличните умения на Петро Порошенко (президентът на Украйна - б.р.) в дипломацията. Надявам се, че неговите дипломатически умения ще са достатъчни, за да се договори с един идиот в Русия, а и все пак той обеща на майка ми да си бъда вкъщи още за майските празници през 2015 година. И докато се договарят за мен, животът ще ме напуска и Русия така или иначе ще ме върне в Украйна – жива или мъртва, но ще ме върне! И през всичките тези десет дни пред вратите на ареста ден и нощ ще стои моята сестра и ще чака – ще ме пуснат или ще ме изнесат. И ако я затворите, на нейно място ще дойде и ще застане майка ми. Тя е на 77 години, нея също ли ще затворите? На нейно място ще застане моята приятелка, моят приятел, а зад тях украинец след украинец! И запомнете – не можете да премахнете всички! А докато моите сънародници стоят, обикновени, честни и порядъчни руснаци от къщите наоколо ще започнат да им носят горещ чай, сандвичи и топли одеяла, защото всеки от тях разбира, че утре на моето място в затвора може да се окаже детето на всеки един от всички народи под името Русия!

04.03.2016 17:33:11

Анонимен

Журналята ги било шубе да казват „турско робство“, щото щели да ги глобят. Изуменият ни президент Росен Плевнелиев е за разстрел, че в светлите мигове изрича всякакви финтифлюшки, за да не каже ясно „Русия“ и „турско робство“ – „СЛЕД 500 ГОДИНИ ЧУЖДА ВЛАСТ, БЪЛГАРИНЪТ ЗАСЛУЖИЛ СВОЯТА НАЦИОНАЛНА СВОБОДА“. Борисов мутренската, с пинизи се чуди как да лавира между турци, янки и руснаци, за да не отиде на среща с едпосочен билет със Сретан Йоцич. Поздравява българите и плещи за „европейски ценности“ и не споменава освободителната роля на Русия, но пък набива, че за свободата трябвало „много труд“. ПРЕМИЕРЪТ БЕЗОБРАЗНО Е ПУСНАЛ НА СТРАНИЦАТА СИ ВЪВ ФЕЙСБУК И КОПИРАНО ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА „ПРИВЕТСТВИЕ“ И ДОРИ НЕ СИ Е НАПРАВИЛ ТРУДА ДА СМЕНИ ГОДИШНИНАТА – 138 ГОДИНИ, ВМЕСТО НАПИСАНОТО – 137! Така нареченият народ плющи ракия и вино, и псува „патриотарската“. И няма ни едно топче, ни едно!!!, да гръмне, че да поведе революцията срещу държавата на мафията. ТУРСКО РОБСТВО СЕ КАЗВА, МАМИЦАТА ВИ, ИЗМЕКЯРСКА, ТУРСКО РОБСТВО, ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ!!!

04.03.2016 15:20:28

Анонимен

Познаваме историята си. И знаем, че сме освободени от "османското присъствие" с много кръв, пролята от руснаци, украинци, българи, финландци, румънци и много други. И че обикновено интересите на българите и Русия са съвпадали . . макар че не малко пъти България е предавала Русия и Русия е предавала България. Никакви политици и политики не трябва да помрачават нашата благодарност, както и уважението към руската култура! Другата страна на въпроса е, че още през 1879 г. България избра свое европейски път ... временно прекъснат от СССР!

04.03.2016 13:02:17

До долните идиоти

Селяни, българската история е изцяло фалшифицирана! Видно е, че почти нищо не сте чели и нищо не сте научили за набезите на Руската измет по Балканите и особено в България! Научете повече по въпроса и заповядайте, но само с "обичта" придобита от яслата, на която сте се охранвали няма да изкарате дълго! Като начало ще е най-добре да се започне с НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА на Лукойл, заради дългогодишните далавери и закононарушения!

04.03.2016 10:39:57

Анонимен

Който е чел ПОД ИГОТО знае че там се чака помощ от дядо Иван , а не от чичо Сам!!!!!

04.03.2016 09:53:41

българин славянин

Много вярно казано : Народа много добре знае историята , но защо този същия народ избира винаги грешните политици които се опитват да пренаписват историята като заличават думите и чувствата на съвременници като дядо Вазов дори!!!????

04.03.2016 09:23:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.