• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лекари, полицаи и пожарникари се включват в „Тетрис” предизвикателство

Лекари, полицаи и пожарникари се включват в „Тетрис” предизвикателство

/КРОСС/ Лекари, полицаи и пожарникари от цял свят се включват в най-новата мания в социалните мрежи - „Тетрис" предизвикателство. То е вдъхновено от популярната игра. Идеята е екипите за бързо реагиране да покажат готовността си да се справят във всяка ситуация. От Америка до Тайван спешните служби се надпреварват да покажат, че въпреки хаоса на екстремните условия, в които работят, всеки елемент трябва да е точно на мястото си, каквото е и условието на играта „Тетрис". Идеята е на полицаи от Цюрих. Двама служители поставят цялото си работно оборудване на земята в геометрична форма и лягат до него. Снимка, качена в социалните мрежи гласи: „Ако винаги сте искали да знаете какво има в патрулната кола - ето го".

С хаштаг „тетриспредизвикателство" хиляди техни колеги повтарят примера им. Сред тях са и служители на реда от Швейцария.„Няма нищо тайно в оборудването на един патрулиращ автомобил, използван от полицаите. Идеята ни е по-скоро да покажем какво представлява нашата работа. От какво имат нужда полицаите, когато патрулират и когато се отзовават на сигнали. Има и леко намигване към престъпността в града ни и затова на снимката добавихме и един крадец", каза полицейски говорител.Сред другите предизвикателства, обиколили света в последните години са „Кики", при което хора танцуват до колите си в движение, както и масовият танц „Харлемшейк".

В основата на повечето подобни инициативи е търсенето на популярност сред близки и напълно непознати, казват експертите по социални мрежи.„На това му казваме „социална валута". Често такъв тип предизвикателства стават известни, тъй като в тях се влиза доста лесно и имаш гарантиран ефект от хората, които те следват", посочи Ленко Йорданов.Не всички предизвикателства обаче са само за забавление. „Някои тръгват със социално-благотворителна полза, както беше с icebucketchallenge, което придоби широка популярност", допълни Йорданов.Пожарникарите и полицаите далеч не са единствените, които трябва да реагират бързо при всяка екстремна ситуация. Сред тях са новинарските екипи, които пътуват с цял арсенал от техника и принадлежности - от камера и микрофон до осветление, дъждобран и ботуши.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С това ли се занимават тези жизненоважни професионалисти???

04.10.2019 10:20:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.