• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов уволни ръководството на Гранична полиция (обновена)

Борисов уволни ръководството на Гранична полиция (обновена)

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде освободено цялото ръководство на "Гранична полиция", заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен, съобщава "24 часа"

Вчера вечерта премиерът Борисов е разговарял с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова и е поискал уволненията паралелно с пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите, писа днес вестникът.

Освен „срам" друго няма какво да кажа, заяви днес Борисов. 

Пред журналисти в Ловеч Борисов коментира разпореждането си към министъра на вътрешните работи да поиска оставките на ръководството на „Гранична полиция" във връзка с информацията, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция. „При тези усилия, които полагаме - и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът", каза Борисов. По думите му, задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща. „След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", посочи министър-председателят.

Премиерът обаче защити ресорния министър. По думите му отговорността на Бъчварова била само да ги освободи.

След като не са взели мерки, когато е трябвало, не са за тези постове и се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави хора на това място. Ако не, ще ги поставя аз, допълни той. 

Уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта".
Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция, преди да стане зам.-шеф на главната дирекция в София.
Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас. Задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево е спечелил обществена поръчка на ГД "Гранична полиция" за транспорт на незаконно преминали задържани лица във вътрешността на страната.
Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност близо 200 000 лв. за срок от 1 г. 34-годишният Григор Тошков Григоров от Сливница е участвал в обществената поръчка чрез фирмата си "Еделвайс 0707".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Еййй тоя Боко, неуморим Кога успява... открива магистрали..., църкви, синагоги, джамии... Закрива държавата, а целият МС гледа безучастно и се възхищава. Помогнете му бе мъзеливци! Сам може да не успее да я закрие!!

15.08.2016 19:06:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.