• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

1684 свалени регистрационни табели до 9 април

1684 свалени регистрационни табели до 9 април

/КРОСС/ "От началото на годината до 9 април имаме свалени 1684 регистрационни табели. На тези превозни средства е прекратена регистрацията служебно. В това число има 599 неправоспособни водачи. 855 са заловени след употреба на алкохол и 230 са водачи, които са употребили наркотици. Това съобщи пред журналисти началникът на отдел „Пътна полиция" в Главна дирекция „Национална полиция" комисар Бойко Рановски.

„България е член на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция" TISPOL. Членството ни се изразява в участие във всички организирани от TISPOL инициативи, каквато е и операция „Скорост" на територията на всички държави членки на ЕС. Конкретно на 19-ти април е обявена специализирана полицейска операция - 24 часа контрол на скоростта", посочи комисар Рановски.

Той обясни, че както в другите държави от ЕС, в България превишената скорост също е основна причина за възникване на тежки транспортни произшествия. „За това ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално ангажирани и максимално натоварени за контрола на скоростта. Стационарните камери също работят непрекъснато, ще наложим санкции на всички, които не спазват разрешената скорост за движение", подчерта комисар Рановски. Според него след скоростта, като основна причина за катастрофи, се нареждат неправилното изпреварване и други неправомерно извършени маневри.

Във връзка с транспортните произшествия по време на празничните почивни дни, началникът на отдел „Пътна полиция" заяви: „Миналата година, по Великденските празници имахме 5 загинали. Тази година имаме 8, за съжаление".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.