• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Белгийската полиция идентифицира атентаторите от летище „Завентем”

Белгийската полиция идентифицира атентаторите от летище „Завентем”

/КРОСС/ Двама братя - Халид и Брахим Ел Бакрауи, са атентаторите-камикадзета, извършили кървавите атаки на летището в Брюксел. Те са познати на полицията с многобройни престъпления.

Третият терорист е избягал и е най-издирваният човек в Европа в момента. Предполага се, че не e задействал бомбата, която пренасял. Една от камерите е записала бягството му от летището. Полицията съобщи, че или не е взривил бомбата си, или по технически причини тя не е избухнала.
При атентатите в Париж Салах Абдеслам също не взриви колана си с експлозиви и избяга.
Според белгийския вестник Dernière Heure третият мъж, сниман от охранителната камера на брюкселското летище „Завентем" малко преди атентата във вторник, е 25-годишният Наджим Лашрауи, издирван във връзка с атентатите в Париж. Негова ДНК е била намерена по „експлозивен материал, използван при атаките" на 13 ноември, съобщават френски източници. В началото на септември той е преминал проверка на австро-унгарската граница под самоличността на Суфиан Каял. Тогава той е бил в компанията на Салах Абдеслам, който бе арестуван за парижките атаки и алжиреца Мохамед Белкаид, който бе убит при операцията в брюкселското предградие Форе.
Халид и Ибрахим наели под чуждо име квартира в Шарлероа, съобщава „Фигаро". Преди това там е живял един от атентаторите в Париж. Халид, пак под чуждо име, е наел и апартамента в брюкселския квартал „Форе", в който на 15 март стана престрелка, а Салах Абдеслам избяга. По-късно той бе заловен и вече е в ареста.
Шофьор на такси дал показания пред полицията, че е разпознал терористите.Той се усъмнил, че има нещо нередно още докато ги карал съм летището. Чудел се защо толкова категорично не му давали да пипа куфарите. Бомбите били именно в багажа им. След това видял снимките им, разпространени от полицията, ги познал.
Шофьорът завел разследващите в квартал „Скарбек" и показал къщата, от която взел тримата престъпници. Там в апартамент полицията открила саморъчно направена бомба с пирони, знаме на „Ислямска държава" и химически вещества.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.