• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Полицията в Кливланд показа видео с разстрела на детето с оръжието-играчка

Полицията в Кливланд показа видео с разстрела на детето с оръжието-играчка

/КРОСС/ Полицията в Кливланд разпространи видео, на което се вижда как млад полицай стреля по 12-годишния Тамир Райс, който объркал въздушния пистолет на тийнейджъра с истински.
Видеото бе разпространени от властите на пресконференция. На кадрите се вижда как Райс, за когото полицаите са помислили, че е на около 20 години, посяга към колана си, вместо да вдигне ръцете си по нареждане на полицаите. От кадрите става ясно, че е стреляно срещу детето секунди след пристигането им на място.
Записът е от охранителна камера, продължава около 6 минути. На него се вижда детето Тамир Райс насочва пистолета играчка срещу минувач, после го завърта около показалеца си, както правят в уестърните и го запасва на колана си. Това става докато върви по тротоара край заснежен парк. Вижда се как се обажда за кратко по телефона си, прави снежна топка и застава под козирката на павилион в парка.
Междувременно очевидец се обажда в полицията: "Тук има един с пистолет", се чува от записа от обаждането, което полицията също разпространи. "Вероятно е фалшив пистолет, но го насочва срещу минувачите", добавят очевидецът и подчертава, че става дума за малко момче. Операторът от полицейския телефон за спешни случаи не дава тези последни сведения на патрулните полицаи, които са изпратени на място.
Малко след това се вижда полицейска кола, която се движи бързо и спира директно на моравата в парка. Момчето тръгва към колата без оръжието да е в ръката му. То не вдига ръце и изглежда, че иска да вземе нещо от колана си, когато е застреляно от полицаите, току-що слезли от колата.
Полицаят, стрелял по момчето, е Тимъти Лойман, на 26 години, който е в полицията от началото на март. Колегата му обаче е на 46 и е на служба от 2008 г. Те три пъти са му казали да си вдигне ръцете.

От полицията подчертават, че служителите й не са успели да видят, че оръжието на момчето е играчка.
Местната прокуратура ще представи доказателства от полицията за Голямото жури, което ще реши дали да повдигне обвинения срещу полицая.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Просташки каубои! Лишени от най-елементарна човещина безмозъчни кретени, научени да налитат безогледно и да стрелят, без да обременяват съвестта си с разни глупости, като общочовешките ценности. Толкова е цената на живота в страната, която ни поучава за човешките права!

27.11.2014 15:04:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.