• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Племенникът на президента все пак пусна 2 жалби

Племенникът на президента все пак пусна 2 жалби

София /КРОСС/ Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, вчера все пак пусна жалби в полицията и прокуратурата в Благоевград заради скандала от миналата седмица. Тогава той бе отведен в ареста заради преминаване на червен светофар с автомобил и последвал спор с униформените служители. При задържането униформен служител ударил главата му в полицейското бюро.
"Пуснахме жалби в полицията и прокуратурата, защото искаме да ни отговорят на конкретни въпроси по проверката, която се прави. Вярвам на институциите и очаквам обективна проверка, която не е нужно да приключи бързо, а да бъде обстойна", заяви бащата Румен Плевнелиев.
Той подчерта, че правата на детето му са били нарушени в полицията, тъй като не са му позволили да се обади на близките си.
Президентският брат разбрал, че полицията и прокуратурата се самосезирали от медийни публикации, но смята, че би трябвало да се проверят точно нещата, които според него са нарушени.
"Не са му дали да се обади на мен или на адвокат. Лишили са го от възможността да си бие инсулин, защото е диабетик. Подписал е актовете под физически и психически натиск. Арестуван е, без да е оказвал съпротива", допълни бащата.
След като вече има подадени жалби, той ще очаква отговор от двете институции, но потвърди, че съдебно дело няма да завежда.
"Сега в полицията си правят вътрешна проверка, но заради факта, че няма наша жалба, те няма да са длъжни да ни отговорят и няма да разберем какъв е резултатът. А ние чакаме отговор на наши конкретни въпроси и затова внесохме жалбите. Самосезирането по медийни публикации не е обективно, защото журналистите са наблегнали на едни факти, а ние искаме изясняване на други", каза още Румен Плевнелиев. Категоричен е, че при проверката не бива да има никакво значение фактът, че е брат на президента, съобщава "Преса".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.