• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сухопътните войски ще участват в съвместни българо-американски подготовки

Сухопътните войски ще участват в съвместни българо-американски подготовки

/КРОСС/ Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в съвместни българо-американски подготовки с военнослужещи от състава на 5-ти кавалерийски полк от Сухопътните войски САЩ, които ще се проведат в 101-ви алпийски полк и на учебен полигон „Ново село“, съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Съвместен българо-американски курс за снайперисти ще се проведе от 10 до 14 февруари в 101-ви алпийски полк – Смолян.

По време на курса, в който ще участват български военнослужещи от алпийския полк и американски военнослужещи от състава на 5-ти кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ, ще се проведе стрелба със снайперова пушка MSG, придвижване, маскировка и избор на позиция за стрелба в планинско-гориста местност, както и стрелба от сграда. Курсът ще се води от капитан Светозар Колев, старши лейтенант Анастас Караиванов и двама американски офицери.

По същото време на учебен полигон „Ново село” ще се проведе българо-американско ротно тактическо учение. Ще се отработят занятия по задачи „Настъпление” и „Отбрана”, в които участват военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк (минохвъргачни разчети и алпийски взвод), батальона за защита на силите от състава на 2-ра механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти и военнослужещи от 1-ви батальон на 5-ти кавалерийски полк на Сухопътните войски на САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е американските венни плъзнаха да обучават целия свят. Обучиха военните в Афганистан, в Ирак, в Сирия, в Полша и Румъния, дойдоха и у нас, да ни учат как да стреляме срещу руснаците. Мръсотията доби планетни мащаби. Чак днес Пардю си призна, че у нас имало отдавна представители на Федералното бюро, да се борят със руското "влияние" Ма ние не гоним тях, гоним руските шпиони. Така и не се разбра от тях ли са получили сведения за най-големият ни корупционен тип.

10.02.2020 04:46:03

Анонимен

ша сгъват памперси за кавалеристи! кво стана с банята и теляците у Хавтанистан?

09.02.2020 16:01:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.