• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Еврокомисията с положителна оценка за България и родната икономика

Еврокомисията с положителна оценка за България и родната икономика

/КРОСС/ Европейската комисия (ЕК) е приела съобщение относно европейския семестър за 2020 година, в което дава положителна оценка за структурните реформи и предотвратяването на макроикономическите дисбаланси в страната ни.

„Поредната положителна новина за българската икономика и състоянието на българския фиск", похвалиха се в парламента управляващите от ГЕРБ.

„Днес ЕК твърдо заявява, че България вече не изпитва икономически дисбаланси. Изрично се посочва в съобщението, че е постигнат важен напредък в укрепването и управлението на финансовия сектор и са отстранени доста нерешени регулаторни въпроси", обясни депутатът Александър Иванов. Като важен момент той открои ниското ниво на задлъжнялост в корпоративния сектор, което според него означава единствено, че българският бизнес не изпитва затруднение при изплащането на кредитите си.

Добрата новина е потвърдила и българският еврокомисар Мария Габриел, която е разговаряла с колегите си в Брюксел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наскоро узнах от среди близки до Националния статистически институт, че преди около година в тесен кръг премиер-министъра Б.Б. е празнувал тайно без да парадира ТРЕТИЯ МИЛИАРД парични знаци, които е придобил. Освен всичко друго, което лапал от ставащото в България, той и най-приближените му вземали и 30 % от европейските пари за РБ по линия на ЕК, а още толкова връщали на отпусналите ги в Брюксел. Така за осъществявянето на проектите оставали едва 30 процента, а с последните десет крайните получилите трябвало да осигурят и документалното покритие на измамите.И поради това Б.Б. смятал, че е несменяем от Европа и преди всичко от създателите му, а антируските му изяви със закриването на трите проекта, гоненията на всички русофили, предоставянето на територията за бази както и покупката на щатски изтребители предварително за 2 милиарда го убедили, че вече се ползвал и с подкрепата на колегата му по милиарди Тръмп, изпратил за целта в София г-жа Херо, близка по манталитет до българския вожд . Така че задачата на тези, които не го дишали в България, а това е мнозинството, никак не е лека по отношение на отстраняването му от властта, защото освен тази международна подкрепа цялата изпълнителна, законодателна и съдебна власт в РБ работели за него плюс част от така наречената "опозиция". В това отношение той не жалел парите си, защото считал, че само оставането му на власт е гаранция за съществуването му.Редица негови привърженици твърдели, че няма алтернатива, но това била най-голямата глупост, която разумът оспорва, защото няма нищо вечно, особено когато е престъпно и унищожава цял едни народ и държавност, съществуваща от 681 година. А народът български е доказал, че винаги може да намери алтернатива за оцеляването си.

27.02.2020 01:58:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.