• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Полша и САЩ подписаха споразумение за разполагане на бази с американска военна техника на полска територия

Полша и САЩ подписаха споразумение за разполагане на бази с американска военна техника на полска територия

/КРОСС/Полша и САЩ подписаха споразумение за разполагане на бъдещи бази с американска военна техника на полска територия, съобщи полското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Сключено е споразумение между правителствата на Полша и САЩ. Полската страна ще предостави територии и обекти, принадлежащи на авиобазата в Ласк, центъра за обучение на пехотата в Дравско Поморские и военни комплекси в Сквежина, Чеханов и Хушча", съобщи ведомството.

Тези територии и обекти се предоставят "за изпълнение на общи отбранителни цели", се отбелязва в изявлението. "Споразумението позволява на американската страна да отделя от бюджета си средства за развитие на необходимата инфраструктура, даваща възможност за присъствие на въоръжени сили на САЩ на територията на Полша. То може да се изразява в разполагане на войници и складиране на оборудване, боеприпаси и материали", посочва министерството.

"Споразумението също така дава възможност за създаване на база с американско оборудване на територията на страната ни, което ще укрепи присъствието на съюзници и равнището на сигурност както на Полша, така и на целия регион", заявява полското министерство на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами, едно голямо БРАВО !!! Кой ли ще е печелившият ???

11.10.2015 10:49:24

Анонимен

Нека да правят. На руснаците ще са им по-близо. Даже няма да се налагат да определят координатите им. Те си ги имат от Варшавския договор.

09.10.2015 13:03:59

Анонимен

И ДА ПРАВЯТ НОВИ БАЗИ ТОВА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ СРЕЩУ НОВИТЕ И ТОЧНИ РАКЕТИ НА РУСИЯ. ВИДАХМЕ КАКВО СТАНА В СИРИЯ С ИЗСТРЕЛЯНИТЕ РАКЕТИ ОТ КАСПИЙСКО МОРЕ.

09.10.2015 09:10:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.