• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Правителството даде мандат на министъра на отбраната за подписване на споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29

Правителството даде мандат на министъра на отбраната за подписване на споразумение с Полша за ремонт на МиГ-29

/КРОСС/ Правителството даде мандат на министъра на отбраната за подписване на междуправителствено споразумение с Република Полша за ремонт на МиГ-29, съобщава пресцентърът на МО.

На закрито заседание на Министерския съвет днес, 7 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев внесе за разглеждане и одобрение проект на междуправителствено споразумение за логистична подкрепа на изтребители МиГ-29 в Република Полша. Правителството одобри проекта и даде мандат на министър Ненчев за подписване на междуправителственото споразумение с полската страна.

За подготвяне на споразумението Министерството на отбраната извърши проучване на възможностите в рамките на ЕС и НАТО за извършване на интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29. То установи, че Полша е единствената държава в очертания кръг, която притежава способности да поддържа и ремонтира самолети МиГ-29.

Предложеното споразумение има за цел да осигури летателната годност на самолети МиГ-29 като предвижда договорености за ремонт на 6 двигателя, както и временно ползване на 2 полски двигателя за период от 2 години.

Договорената цена за ползване е 1 023 000 евро на двигател като транспортните разходи са за сметка на полската страна. Първите два полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане на споразумението.

В документа се уточняват и детайли като начина за решаване на спорове между двете страни и гаранцията за качество на ремонта, зад който застава полската държава.

След като министър Николай Ненчев подпише споразумението, то ще бъде внесено от МС за ратификация в Народното събрание.

Подготовката за сключването на споразумението с Република Полша за ремонт на МиГ-29 започна през февруари 2015 г. след посещението на българска делегация, водена от министър Ненчев в Република Полша, когато за първи път бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на военно-техническото сътрудничество между двете страни-членки на НАТО. В хода на преговорите с полската страна бяха изготвени и съгласувани Споразумение за сътрудничество във военната област между Република България и Република Полша и Писмо за намерение между министъра на националната отбрана на Полша и министъра на отбраната на България за военно-техническо сътрудничество. Документите бяха подписани на 28 август 2015 г. по време на официалната визита на вицепремиера и министър на националната отбрана на Република Полша Томаш Шемоняк в България.

В продължение на няколко месеца беше подготвен проект на междуправителствено споразумение за интегрирана логистична поддръжка за МиГ-29. В началото на октомври българска работна група посети Република Полша за финализиране на клаузите на междуправителственото споразумение.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Няма такава идиотска телевизия. Десет минути по Нова телевизия, която изобщо не била на Бойко Борисов, реч държи нЕкоя си шантава Луна, която му предлага брак. Тя била от село, той бил като куче, тя била кучка, щяла да възроди България и след като Борисов като се оженел за нея, щял да я предложи за президент… Верно, тоя народ е пасмина. Не народ. Защото, със сигурност сега се хили на нещо, което си е отвсякъде за психиатрия, но пък служи ПРОПАГАНДНО И УМИШЛЕНО КОНТРОЛИРАНО ЗА ОКОНЧАТЕЛНОТО ПРОМИВАНЕ НА „простите“, които избират „Простия“ и „простите“ му да ни управляват. Впрочем, Луна и Боко са си лика прилика. Куку и Пипе. И народът, който гледа тая помия и и се радва, и който търпи помията да го управлява, си ги заслужава и двамката. Да им прави свирка. Под шлифера. Надупено. На колене. Робската. Като рая изоглавена.

07.10.2015 23:28:06

Анонимен

И в правителството са същите идиоти като тоя с присадената коса, начело с Бойко Борисов

07.10.2015 23:15:24

Анонимен

С какви части ще "ремонтират" поляците. Според А. Александров те нямат части предоставени от компанията производител. Следва с части втора употреба или рециклирани. Честито на българските пилоти. Както си караме коли втора употреба с гуми втора употреба, така нашите момчета според великия инквизитор на армията земеделец ненчев могат да летят на самолети преправяни с част втора употреба. ненчев, ненчев това не ти е ралото на дядо ти, че да му смениш палешника с някой втора употреба. Човешкия живот не е за втора употреба. Ама на кой му пука нали сме в нато и ес които ни имат като народ втора употреба. Продажници.

07.10.2015 18:03:57

Анонимен

Мухъл нещастен. Рано или късно ще отговаряш за предателството си към БЪЛГАРИЯ, нещастно копеле такова!!!

07.10.2015 16:00:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.