• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

С международна конференция почитат акад. Севастиянов

С международна конференция почитат акад. Севастиянов

/КРОСС/ XVI Международната конференция по вероятности и статистика, посветенa на 145-та годишнина на Българската академия на науките /БАН/, в памет на световно известния руски математик - член-кореспондент на Руската академия на науките Б. А. Севастиянов, ще се проведе в дните 21-29 юни 2014 г., в хотел „Софарма". Очаква се в Поморие да пристигнат около 80 учени от цял свят, известни математици, специалисти в областта на Теорията на вероятностите и Математическата статистика. Официалното откриване ще бъде на 22 юни, от 19:00 часа.

По време на научното събитие, което за втори път ще се проведе в Поморие, ще бъде подписано споразумението между Община Поморие и Българската академия на науките /БАН/ за сътрудничество и партньорство по съвместни дейности, свързани с опазването на околната среда и природните ресурси. Най-важната от тях е изготвяне на периодичен мониторинг на състоянието на Поморийското солено езеро и резултатите от човешката намеса, въз основа на който да се предприемат мерки за възстановяване и запазване на ресурсите му, включително и мерки срещу замърсяването и нерегламентирания добив на лечебна кал.

Тази година участниците са подготвили изненада за гостите си на конференцията. Те ще пеят на английски и български песен за Поморие по текст, създаден специално за събитието от заместник-председателя на БАН - помориецът проф. дмн Николай Янев, и по музиката на Атанас Косев от популярната песен, в изпълнение на Стефка Берова и Йордан Марчинков - „Семеен спомен за Поморие".

Учените ще се запознаят със забележителностите на Поморие. Събитието ще бъде реклама за града и заради книгата с доклади, която ще се публикува и разпространява по цял свят „Плиска - Български математически студии" и в която името на Поморие ще фигурира като град домакин.

Международната научна конференция се организира от Института по математика и информатика към БАН, Факултета по математика и информатика към Софийски университет „Свети Климент Охридски", Българско статистическо дружество и Нов български университет, със съдействието на Математически институт „В. А. Стеклов" към Руската академия на науките.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.