• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Лекари: Въоръжени сме само с престилки

Лекари: Въоръжени сме само с престилки

/КРОСС/ През последните 20 дни са регистрирани 4 нападения над лекарски екипи в Спешна помощ. 33% от лекарите в спешна помощ са били или свидетели или обект на насилие, показва проучване, огласено по БТВ. Въпреки това медиците помагат.

„Въпреки насилието колегите помагат. Правим го с любов, но не знам до кога, както и докога ще имаме търпението да го правим. Ние работим непрекъснато в агресия". Това каза Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ в сутрешния блок на БТВ. „Държавата трябва да предприеме много спешни мерки за защита на екипите, които оказват спешна помощ. Трябва да има много близка връзка между полицията и спешните екипи", категорична беше Екатерина Станчева, председател на Сдружение „Етика в медицината".

Те бяха категорични, че когато са извикани да окажат помощ, не могат да преценят има ли риск или не. „Сигналите се препредават от тел. 112. Няма как да се прецени риска, ако не сме предупредени предварително. Колежката ми е попаднала при една пиянска компания, въоръжена само с чантата си и бялата си престилка", споделя Кателиева.

„Във всички случаи трябва да засилим своите мерки като общество срещу агресията. Трябва да почитаме лекарите си с чест", призова Станчева. „Агресията срещу нас ескалира", призна д-р Кателиева. „Ние отиваме на сляпо, не знаем дали се касае за животозастрашаваща ситуация. Остава въпросът дали държавата ще ни защити, за да ни стимулира да останем в системата", питат се от бранша.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.