• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бюджетната и енергийната комисия одобриха помощта за погасяване на дълга за АЕЦ "Белене”

Бюджетната и енергийната комисия одобриха помощта за погасяване на дълга за АЕЦ "Белене”

/КРОСС/ Държавната помощ за погасяване на дълга за АЕЦ "Белене" беше одобрена от бюджетната и от енергийната комисия в парламента, предаде БНР. В законопроекта е записано, че държавата ще осигури помощ в рамките на задължението на НЕК, според присъденото от Арбитражния съд в Париж.

Точна сума обаче не е записана. След като бъде получено одобрение от Брюксел за държавна помощ, към "Атомстройекспорт" ще бъдат платени 400 млн. евро. След преговори ще бъде преведена и останалата сума, но в момента държавата оспорва размера на лихвите, обясни енергийният министър Теменужка Петкова.

"Ние сме предявили тази наша претенция към Международния арбитраж. Той ни информира, че намира основание за разглеждане на тази наша претенция. Ще я разгледа и се надяваме тази претенция да бъде уважена и това, разбира се, ще доведе до намаление на сумата", заяви енергият министър.

Към момента задължението на държавата е 628 млн. евро. Законопроектът за държавната помощ за погасяването на дълга за "Белене" ще бъде гласувана на първо четене утре в пленарната зала.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Над 5 000 000 000 откраднаха там без да изградят н

Da se докладва кой е заявил оборудване за централа която не се строи от 1990 година.. Това 1500 куфарчета с по един милион вътре..За сравнение за над милион млади в БЪлгария терористите на власт с а отделили само 20 милиона до 2020 година

23.09.2016 02:39:11

кво став а в СОФИ я

тука престъпниците от НАП глобяват с разоряващи глоби з а касови проблеми с 20 тридесет лев а а сега само 1 200 000 000 щели да дадат на тия терористи АМАН БРЕ..

20.09.2016 20:05:16

Арести за бандитите ограбващи народа Български

няма доставено даже едно бюро или един велосипед ..КВО става ..Отчита се че вече откраднали един милиард живи евра ..Сега САКАТ Още Кво ги правят тия милиарди

20.09.2016 20:03:52

Край БЕЛЕНЕ нема АЕЦ засега

АЛО Публикувайте списък на Обекти строени след 2000 година в АЕЦ БЕЛЕНЕ ..НЕма никакви данни .. Също и именната на престъпниците оформили фалшиви протоколи з а някакви заявки за оборудване при ЛИпсва проект за нова централа..ТАм даже няма ГЕН ПЛАН>.Има някаква примерна скица която парсънс ползват при едно проучване за ниво водно ниво при авария на хидро комплекси..Иначе в града с епояви една рисунка на два реактора ситуирани на наше море на МАРС нарича се Керма на дека..

20.09.2016 20:02:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.