• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Критиката на Запада за руската операция в Сирия е несъстоятелна

Критиката на Запада за руската операция в Сирия е несъстоятелна

/КРОСС/Критиката на Запада срещу антитерористичната операция на Русия в Сирия е несъстоятелна, твърди известният френски публицист и главен редактор на консервативното списание Valeurs actuelles Фредерик Понс. Според Понс, който е полковник от запаса от морската пехота, "неясните резултати от военната кампания на западните страни против терористите от "Ислямска държава" потвърждават справедливостта на руските предложения", пише "Епицентър.бг".

"На кой свят се намират западните лидери, че изискват от руските си колеги да щадят фронта "Ал Нусра" и другите радикалин групи, които те наричат "умерени ислямисти" и ги въоръжават, без да отчитат риска от катастрофи като тези в Ирак и Либия?", пита Понс от страниците на своето издание, чийто нов брой излезе днес. Според него "борбата против Асад не прави радикалните групировки приятели на Запада". "Руснаците убедително ни напомнят за това, тъй като са се борили с тях в началото на миналото десетилетие в Чечня и ги победиха", отбелязва публицистът.

Русия, твърди Понс, "ни предпазва от това да се окажем на страната на врага. Приоритет трябва да бъде не оставката на Башар Асад, а разгромът на армията на ислямистите."

За осигуряване на ефективността на антитерористичната операция, смята Понс "са необходими стабилизиране на сирийската държава и мобилизация на всички сили в региона, включително Иран и сирийската армия. Инициативата днес е в ръцете на Русия, на фона на грешките на САЩ, наивните илюзии на Европа и тревожната двойнственост в поведението на Турция и страните от Персийския залив".

"Руският президент предлага политическа и военна алтернатива", заключава Фредерик Понс.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

до Анонимен долу

най-вече на саудитите, затова на 11.10 саудитският наследник спешно пристига на среща с Путин

09.10.2015 11:55:20

Анонимен

ТОЧНО ТАКА.ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ Е ПРАВИЛНА И ТОВА СЕ ВИЖДА ПО РЕЗУЛТАТИТЕ.САЩ И ЗАПАДНЯЦИТЕ СА ОТЧАЯНИ И ОЗЛОБЕНИ ОТ ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ,ЗАЩОТО ИМ БАЯ ОБЪКАХА ТЕХНИТЕ ПЛАНОВЕ ,А ТАКА СЪЩО И НА ТУРЦИЯ И СУАДИДИТЕ.

09.10.2015 09:36:58

Анонимен

ТОЧНО ТАКА.ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ Е ПРАВИЛНА И ТОВА СЕ ВИЖДА ПО РЕЗУЛТАТИТЕ.САЩ И ЗАПАДНЯЦИТЕ СА ОТЧАЯНИ И ОЗЛОБЕНИ ОТ ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ,ЗАЩОТО ИМ БАЯ ОБЪКАХА ТЕХНИТЕ ПЛАНОВЕ ,А ТАКА СЪЩО И НА ТУРЦИЯ И СУАДИДИТЕ.

09.10.2015 09:36:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.